Sibiu: Concurs pentru nevăzători la Biblioteca Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Concurs pentru nevăzători la Biblioteca Astra
Sibiu: Concurs pentru nevăzători la Biblioteca Astra

Zeci de oameni cu deficienţe de vedere au participat astăzi la un concurs organizat special pentru ei, care a avut la în sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene „Astra“, începând cu ora 9.30.

Faza zonală a concursului de cultură generală pentru nevăzători „Pe meridianele lumii“ a strâns la Sibiu participanţi din judeţele Alba, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Mureş, Harghita şi Sibiu, care s-au întrecut în cinci domenii: istorie, geografie, dramaturgie, muzică populară şi misterele mileniului.Aceştia au extras pe rând câte un bileţel din urna specială a juriului, după care au avut 60 de secunde la dispoziţie pentru a dea un răspuns.

Concurs de aptitudini

După concursul de cultură generală, a urmat şi o competiţie organizată special pentru femeile cu deficit de vedere, denumit „Imaginea ta contează“. Acestea au trecut printr-o probă teoretică din „Codul Bunelor Maniere“, după care au avut si o probă practică, menită să le dezvolte abilităţile: acestea s-au întrecut în  tăierea unui castravete pentru salată.
Concurenţii care s-au clasat pe prima poziţie au primit câte 200 de lei, pentru cei de pe locul al doilea, premiul a fost de 150 de lei, iar pentru poziţia a treia, 100 de lei. S-au acordat şi câte două menţiuni, în valoare de câte 50 de lei, urmând ca primii trei clasaţi să participe şi la faza finală a concursului, care va avea loc peste două săptămâni.
Concursul a fost organizat de Asociaţia Navăzătorilor din România, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Astra“ şi s-a  încheiat un recital de pian şi saxofon.
După concurs, au fost lansate şi cele 30 de CD-uri care conţin cărţi în format audio DAISY pentru nevăzători, precum şi cele două aparate cu care ele vor putea fi audiate


 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite