Sibiu: Bebeluşii, vedete în Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Naţional Muzeal "Astra" a organizat în prima duminică a lunii iulie a IV-a ediţie a  "Zilei Sugarului Sibian".

Aproape 150 de copilaşi de la o lună la câţiva ani, însoţiţi de părinţi şi bunici, au luat cu asalt ieri Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. La ora 10.30 platoul Etno Tehno Parc a devenit neîncăpător pentru numărul mare de piticei plini de energie. "Este a IV-a ediţie a Zilei Sugarului Sibian şi văd că vin bebeluşi mai mulţi ca niciodată. Pe platou sunt aproximativ 150 de copii, nu numai din municipiul Sibiu ci şi din alte localităţi din judeţ, precum Veştem şi Cisnădie. Un alt lucru bun este că la această ediţie avem mai mulţi sponsori, chiar şi companii care au venit din proprie iniţiativă să se alăture proiectului nostru", a declarat Eliza Penciu, muzeograc CNM "Astra".

Cros de-a buşilea
Micuţii cu vârste de până în 12 luni s-au putut înscrie la crossul pe mochetă, unde au fost nevoiţi să traverseze de-a buşilea un covor lung de aproape opt metri. Din cei 18 sugari care au participat la această probă, Irina Luca a fost cea mai rapidă şi a  terminat "sprintul" în câteva secunde. Copilaşii cu vârste între un an şi doi ani au avut şi ei cursa lor, crossul bobocel, unde au luat startul peste 35 de participanţi. Şi, deşi cei mai mulţi concurenţi au fost băieţei, şi la acest cros a câştigat tot o fetiţă, Marinescu Daria.

Mami ştie tot
Şi mămicile s-au întrecut, dar la cunoştinţe generale despre creşterea şi îngrijirea copilului. Aliniate pe scena platoului Etno Tehno Parc, 31 de tinere mămici au răspuns, pe rând, la tot soiul de întrebări. Mămicile din Sibiu au dovedit că ştiu cum se creşte un copil şi n-au avut probleme să spună care-s dezavantajele suzetei, ce înseamnă alimentaţie corectă pentru sugarii de o anumită vârstă ori care sunt semnele îngrijorătoare care indică o vizită la doctor. "Nu ştiu de ce am câştigat eu, toate mămicile au răspuns corect. Poate pentru că sunt mămica perfectă pentru fetiţa mea de un an şi o lună", a declarat Hermina Goia, mămica victorioasă. După o pauză interactivă cu mizică şi dans pe durata întregii amieze, ziua sugarului a continuat în a doua parte a programului cu concursurile de miss şi mister bebe/bobocel şi cel mai priceput tătic.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite