Beatrice Andreea Muntean apără imaginea a peste o mie de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează ca purtător de cuvânt la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de mai bine de 5 ani.

CITIŢI ŞI:

O femeie de 81 de ani s-a aruncat într-o fântână la Şeica Mare

Iohannis nu comentează decizia Prefecturii de a ataca în contencios măririle de salarii de la primărie

Păgubiţii din Cireşica cer despăgubiri de la Apă Canal, pentru maşinile inundate


Beatrice visa, de mic copil, să fie doctor sau asistentă când se va face mare. Îşi dorea să lucreze cu copii şi iată că viaţa i-a deschis orizontul, imediat ce a terminat facultatea, tocmai în acest sens. Chiar dacă a făcut Facultatea de Jurnalistică, nu a profesat niciodată în domeniu. „Visam în facultate să fiu crainic TV, dar a fost un vis şi atât. Imediat ce am terminat facultatea mi-am dat seama că mi-ar place să muncesc undeva, în spatele unei echipe. Am auzit de postul de aici, la Relaţii cu Publicul, m-am înscris şi am rămas aici. M-am angajat exact de ziua copiluilui la protecţia copilului“, povesteşte amuzată Beatrice Muntean. La ceva vreme s-a eliberat postul de purtător de cuvânt şi a reuşit să câştige concursul. „ E greu să aperi imaginea copiilor instituţionalizaţi. Nu e deloc uşor, dar oricum depinde şi de caz, de solicitare“, adaugă purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.


Sibianca are acum o fetiţă de 2 ani, pe care o iubeşte enorm de mult. Ea a ajutat-o să înţeleagă mai bine drama copiilor care cresc fără afecţiunea părinţilor. Din relaţia cu micuţa Cendana a aflat cât de important e să creşti înconjurat de părinţi şi nu de necunoscuţi. E dărâmată de fiecare dată când merge în centrele de plasament din judeţ. Şi o face destul de des. Nu trece nicio lună fără să facă una sau două vizite. „Eu am mulţi copii. În toate centrele de plasament. Recunosc că am copii, în fiecare centru pe care îi prefer, dar îi vizitez pe toţi şi încerc, cât pot să le ofer afecţiune. Este extrem de importantă“, spune Beatrice Muntean.


Beatrice ar vrea să munte munţii, când vine vorba să ajute personal un copil din centrele de plasament şi spune că atunci când nu reuşeşte e cel mai tragic. „Sunt mulţi copii care au probleme, care sunt, de exemplu, în grija asistenţilor maternali şi au probleme de sănătate. E dureros să îi vezi că, pentru că nu au avut norocul de a fi complet sănătoşi, sunt obligaţi să întâmpine tot felul de proceduri birocratice, să treacă peste tot felul de obstacole pentru a se trata. Nu mai vorbesc de alte nevoi, ci doar de acea dorinţa a lor de a avea o viaţă aproape normală, în ciuda handicapului”, spune Beatrice.

Trebuie să fim mai generoşi
Beatrice spune că, de când are fetiţa, timpul nu i-a mai prea permis să viziteze copilaşii din centrele de plasament aşa cum făcea o dată. Îndeamnă însă sibienii să fie mai generoşi cu aceşti tineri. Mai generoşi şi mai sensibili, nui doar de sărbători, ci pe tot parcursul anului. „Ar trebui a fiecare dintre noi să încercăm să le oferim, cât de des este posibil, afecţiune. Şi să fim generoşi nu numai de Paşte, de Crăciun sau de Ziua Copilului. Copilaşii de acolo nu au nevoi extraordinare. Dorinţa lor cea mai arzătoare este să fie iubiţi, să simtă dragostea celor din jur. E bine să le oferim o fărâmă din sufletul nostru. Copii instituţionalizaţi nu vor lucruri materiale“, adaugă Beatrice.

Profil:
Născută: 2 octombrie 1982, Sibiu,
Educaţie:  Master la Facultatea de Ştiinţe Poliţice şi Studii de Securitate
Familie: căsătorită, o fetiţă, Cendana


Ce-i place
Să se plimbe şi să se joace cu micuţa ei de doar 2 anişori şi să citească, mai nou, cărţi cu poveşti pentru copii.

Ce nu-i place
Minciuna, ipocrizia şi faptul că oamenii, odată ajungi într-o funcţie, uită de unde au plecat.

Întrebări şi răspunsuri: 
Angajaţii DGASPC Sibiu, iau copii din centrele de plasament pentru plimbări sau pe weekend?

Sigur că da. Sunt câţiva care fac acest lucru în mod frecvent, mai ales de sărbători, dar şi în restul  anului.

A fost vreun angajat care să ia în plasament vreun copil instituţionalizat?

Da. Chiar avem, într-unul din centre, un medic care a luat în plasament. Eu una nu aş putea face aceste lucru. Nu înţeleg nici asistenţii maternali. Pentru ei totul este o meserie, eu m-aş ataşa prea tare de copil, nu aş putea să am grijă de el o perioadă şi apoi să mi-l ia.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite