Bătăușii de la Mediaș ar putea ajunge într-un centru de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Batranul a fost lovit in plina strada
Batranul a fost lovit in plina strada

Direcția pentru Protecția Copilului face cercetări în cazul copiilor romi care au bătut un bătrân în plină stradă, la Mediaș.

Direcția Județeană pentru Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Sibiu a declanșat o anchetă în cazul copiilor care au bătut un bătrân în plină stradă, sâmbătă, în localitatea Mediaș.

EDITORIAL: Cum îţi dă în cap pomana socială

Potrivit reprezentanților instituției, la Mediaș se face acum o evaluare, și în funcție de rezultatele acesteia se vor lua și măsurile care se impun.

”Există mai multe variante, dacă va fi necesar luarea unei măsuri extreme (introducerea minorilor într-un centru de plasament, n.r.) sau asistență specializată. Depinde de situație – dacă situația corespunde eligibilității pentru un centru de plasament copiii sunt luați, dacă nu atunci nu”, a declarat pentru Adevărul Mihaela Tolciu, directorul DGASPC Sibiu.

Potrivit sursei citate, decizia în privința măsurilor care se impun se va lua  după prezentarea raportului de către cei care se ocupă de cercetarea cazului, respectiv angajații din cadrul Serviciului de Intervenții în Situații de Abuz și Exploatare.
 
Incidentul de la Mediaș a avut loc sâmbătă, în plină zi, în zona centrală a orașului.  VIDEO ȘOCANT Vezi cum un bătrân este atacat în plină stradă de o gașcă de copii romi

Contactat de Adevărul, regele romilor de la Sibiu, Florin Cioabă, consideră că principalii vinovați în cazul incidentului de la Mediaș sunt părinții copiilor. Regele romilor, Florin Cioabă, despre incidentul de la Mediaș ”Nu sunt de acord cu asemenea manifestări”

Duminică după-amiază, agresorii bărbatului au fost identificați de polițiști. Este vorba despre 4 băieți și 2 fete, toți de etnie romă. Agresorii bărbatului bătut în plină stradă, la Mediaș, au fost identificați

Trei dintre bătăușii de la Mediaș, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, stau în municipiul Media, împreună cu familiile lor, în locuințe sociale primite de la Primărie. Trei dintre familiile bătăușilor din Mediaș au locuințe sociale de la Primăria Mediaș. Copiii cerșeau în urmă cu doi ani


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite