Bătaie pe locurile din tabere, în județul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taberele din judeţul Sibiu sunt foarte căutate - Foto: Arhivă
Taberele din judeţul Sibiu sunt foarte căutate - Foto: Arhivă

Copii din Sibiu, dar și din țară iau cu asalt în această perioadă taberele școlare din județul Sibiu. Cele mai căutate sunt, de departe, taberele de studiu și recreere. Patru astfel de tabere funcționează în acest an în județul Sibiu, una de matematică, una de fizică, una de engleză și una de dans.

Sute de elevi îşi petrec în această perioadă câteva zile de vacanţă în taberele şcolare din judeţul Sibiu. Oficialii sibieni spun că au cereri foarte multe, iar o parte din locaţii au toate locurile ocupate.

„La Râu Sadului şi la Păltiniş avem în această perioadă grad de ocupare de 100%, la Ocna Sibiului de 90% iar la Cisnădioara, de 80%. Elevii care vin la noi sunt predominant din sudul ţării – Constanţa, Galaţi, Tulcea, Giurgiu, Teleorman”, spune Claudiu Spânu, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Sibiu (DJTS).

Studiu si recreere pentru copiii silitori

Cele mai căutate sunt, de departe, taberele de studiu și recreere. Patru astfel de tabere funcționează în acest an în județul Sibiu, una de matematică, una de fizică, una de engleză și una de dans. Pentru 4 zile care includ cazare cu pensiune completă, activități recreative plus patru ore de specialitate în fiecare zi, părinții scot din buzunar 240 de lei.

Aici, vin doar copii din Sibiu, în urma unor parteneriate semnate de DJTS cu mai multe şcoli din judeţ, iar cele mai căutate sunt taberele de matematică.

„Noi am avut copii şi la matematică şi la fizică şi au fost foarte încântaţi, e multă pregătire acolo, îmbinată cu activităţi de timp liber, e foarte bine. Sunt foarte utile astfel de tabere, copiii dobândesc nişte abilităţi la disciplinele respective”, spune Alexandru Tacoi, directorul şcolii generale nr. 21 din municipiul Sibiu.

Și în celelalte locații aparținând Direcției Județene de Tineret și Sport solicitările sunt numeroase. La Păltiniş şi Râu Sadului, părinţi plătesc pentru copii 60 de lei pe zi, iar la Sălişte, Ocna Sibiului şi Cisnădioara, 57 de lei pe zi. Preţul include, pe lângă cazare şi masă, activităţi recreative organizate de animatori de vacanţă, drumeţii pe trasee montane şi excursii în împrejurimi. 

” Cea mai căutată tabără este cea de la Râu Sadului care este, în opinia mea, cea mai frumoasă din ţară, are baie în fiecare cameră, sală de fitness, sală de spectacole, teren sintetic”, adaugă Claudiu Spânu.

Grecia, cea mai căutată destinaţie pentru tabere în străinătate

Părinții mai pretențioși pot opta pentru o tabără în afara graniţelor ţării. La Kusadasi, spre exemplu, la un hotel de 3 stele cu regim all inclusive, preţul este de 329 de euro pentru un loc în camera triplă, respectiv 349 de euro locul în camera dublă, cu transport cu autocarul inclus.

În Grecia, preţurile ponesc de la 200 de euro şi pot ajunge până la 349 de euro
pentru 7 nopţi de cazare cu demipensiune şi transport cu autocar inclus.

„Sunt cerute acest gen de oferte, avem grupuri care merg de 3 ani de zile în Kusadasi sau în Thassos. De obicei sunt grupuri mixte, care au de la copii de clasa a V-a până la elevi de liceu”, spune Alina Deaconu, reprezentant al unei agenţii de turism din Sibiu.

Taberele sunt profitabile

În judeţul Sibiu sunt cinci tabere, la Rîu Sadului, Păltiniş, Sălişte, Ocna Sibiului şi Cisnădioara, cu o capacitate totală de 470 de locuri. Anul trecut, le-au trecut pragul peste 4.000 de copii iar profitul obţinut de căre DJTS a depăşit 100.000 de lei.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite