Sibiu: “Bătaie” pe biletele de tratament pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: “Bătaie” pe biletele de tratament pentru pensionari
Sibiu: “Bătaie” pe biletele de tratament pentru pensionari

Cererea este de aproape trei ori mai mare decât oferta Casei de Pensii. Pentru luna august, s-au alocat doar 633 de bilete, în timp ce numărul cererilor depăşeşte 1.600.

Chiar dacă stau la cozi imense pentru a-şi depune o cerere pentru biletele de tratament oferite de CJPS, mai mult de jumătate din pensionarii sibieni sunt refuzaţi, din cauză că numărul acestora este în scădere de la an la an. “Noi suntem foarte nemulţumiţi că numărul acestor bilete este în scădere continuă. De exemplu, pentru tot anul 2009, am primit doar 4.600 de bilete, faţă de 5.558 anul trecut, fiind mult prea puţine, comparativ cu numărul cererilor. De exemplu, pentru august, avem de repartizat 663 de bilete, în timp ce cererile pentru această serie de tratament sunt peste 1.600”, spune Maria Borza, director coordonator al CJPS.

Plătesc jumătate din valoare biletului

Un sejur de 18 zile la staţiunile balneare din ţară costă între 1.200 şi 1.600 de lei, în funcţie de locaţie, iar pensionarii norocoşi ce reuşesc să pună mână pe un bilet, trebuie să achite jumătate din sumă, în schimbul căreia vor primi cazarea, masa şi două proceduri de tratament. Potrivit conducerii CJPS, cele mai solicitate staţiuni sunt cele din imediata apropiere a Sibiului, precum Căciulata, Olăneşti, Govora, Felix, Herculane sau Bazna.

Pensionarii trebuie să ştie că cererile pentru un bilet de tratament se pot depune la sediu Casei de Pensii doar marţea, cu două luni înainte de perioada în care doresc să beneficieze de tratament, fiind selectaţi în ordinea depunerii acestor solicitări.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite