”Baschetul în școli” promovat de Devon Austin şi Norbert Pascu la „Onisifor Ghibu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20 de elevi selectaţi pe loc de către cei doi jucători profesionişti vor primi antrenamentele specifice jocului de baschet
20 de elevi selectaţi pe loc de către cei doi jucători profesionişti vor primi antrenamentele specifice jocului de baschet

După acţiunea „Promovarea Baschetului în Şcoli” de săptămâna trecută de la Colegiul Naţional Pedagogic „A. Şaguna”, joi de la ora 13.00 baschetbaliştii de la CSU Atlassib Sibiu merg să predea o oră de baschet şi fair-play în locul unde exact cu cinci ani în urmă a început acest proiect, adică la liceul teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu.

Proiectul este realizat de Asociaţia „Al 6-lea jucător” şi CSU Atlassib Sibiu, în colaborare cu firma Andu iar din acest an, proiectul „Promovarea baschetului în şcoli” este cofinanţat de către Primăria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. La fiecare acţiune, elevii şcolilor sibiene fac cunoştinţă cu jucători profesionişti de baschet. Jucătorii devin antrenori de ocazie şi îi învăţă pe cei mici regulile de bază ale jocului de baschet, copiii întrecându-se într-un mini-campionat de baschet.

„Ne bucurăm că proiectul nostru „Promovarea Baschetului în Şcoli” împlineşte cinci ani de existenţă. Nu a fost uşor dar dorinţa noastră de a învăţa micii elevi ce înseamnă sportul de performanţă şi fair-playul pe terenul de sport şi în viaţă ne-a împins de la spate şi iată că avem bucuria să sărbătorim chiar în locul în care a avut loc prima acţiune. Mulţumim şi cu ocazia aceasta dlui. Mircea Vulc şi a clubului de baschet CSU Sibiu pentru sprijinul acordat şi a sponsorului nostru tradiţional, firmei Andu, care donează echipamente sportive cu fiecare ocazie.” – Claudiu Hila, preşedintele Asociaţiei „Al 6-lea jucător”.

Joi, 24 noiembrie 2011, Devon Austin şi Norbert Pascu, componenţi ai echipei de baschet CSU Atlassib Sibiu, vor preda o lecţie de baschet la liceul teoretic „Onisifor Ghibu”. Evenimentul va începe de la ora 12:00 iar 20 de elevi selectaţi pe loc de către cei doi jucători profesionişti vor primi antrenamentele specifice jocului de baschet. Devon Austin şi Norbert Pascu îşi vor forma fiecare câte o echipă, acestea confruntându-se apoi într-un minicampionat de baschet. După meciul de baschet, jucătorii CSU Sibiu acordă autografe micilor sportivi şi organizatorii donează şcolilor echipamente sportive şi mingi de baschet. 10 dintre elevii prezenţi primesc invitaţii la următorul meci de pe teren propriu a echipei CSU Atlassib Sibiu.

„Promovarea Baschetului în Şcoli” este un proiect devenit un reper în peisajul sportiv-educaţional, modelul acestuia fiind preluat şi în alte oraşe ale ţării iar acum, cu bucurie, observăm că este preluat şi în alte sporturi, chiar în Sibiu. Felicităm pe cei de la Voinţa Sibiu că promovează şi ei, chiar în aceste momente, fotbalul în şcoli. Aşa avem speranţe că sportul sibian va creşte pe viitor în valoare.” – Claudiu Hila, preşedintele Asociaţiei „Al 6-lea jucător”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite