Bărbatul lovit în cap în timpul protestelor de luni seara va fi operat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neurochirurgii sibieni vor intra mâine cu bărbatul în sala de operaţie. Între timp, poliţiştii încearcă să stabilească cine a aruncat ghiveciul care l-a izbit în cap pe bărbat. Jandarmeria face de asemenea cercetări, fiind analizate inclusiv imaginile surprinse la faţa locului.

Un bărbat de 38 de ani a fost grav rănit, în timpul celei de-a patra zile de proteste de la Sibiu. Alexandru Sonoc, şeful galeriilor de artă de la Muzeul Naţional Bruckenthal, a fost lovit cu un ghiveci în cap în timp ce mărşăluia, alături de restul manifestanţilor, pe bulevardul Mihai Viteazul din Sibiu.

Bărbatul a fost scos din mulţime de jandarmi şi apoi preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. A fost internat la Neurochirurgie, iar în cursul zilei de mâine va fi operat.

“În urma impactului a survenit o fractură multieschiloasă, asta înseamnă că s-au rupt în cap trei bucati de os care sunt rupte şi înfipte pe creier. Creierul de sub os este lovit. Este o mică hemoragie sub focarul de fractură, ca urmare noi îl pregătim şi mâine (astăzi, n.r.) încercăm să excludem, să scoatem acele bucăţi de oase care sunt înfipte pe creier”, a spus medicul Vicenţiu Săceleanu, şeful secţiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Poliţiştii şi jandarmii cercetează cazul

Între timp, poliţiştii încearcă să stabilească cine a aruncat ghiveciul care l-a izbit în cap pe bărbat. “Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Sibiu efectuează verificări în vederea identificării persoanei care a aruncat vasul ceramic, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.



Jandarmeria face de asemenea cercetări, fiind analizate inclusiv imaginile surprinse la faţa locului. “Există nişte imagini luate cu presupusul loc de unde s-a aruncat, se va discuta cu martorii, respectiv cadrele jandarmeriei care au participat la misiune şi cu persoanele civile care erau în jur”, spune Alexandru Costea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Poliţiştii fac apel la toţi cei care pot oferi informaţii legate de acest incident să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze Numărul Unic de urgenţă 112.

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite