Azi se încheie tabăra de meşteşuguri pentru tinerii cu disabilităţi, de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul în aer liber din Dumbrava este cel care a gazduit tabăra de meşteşuguri artistice tradiţionale “Fără limite – Împreună întru Tradiţie”.

CITEŞTE ŞI:

Ultima zi în care cei mai renumiţi fierari fac demonstraţii în Muzeul din Dumbravă

Sute de copii din toată ţara învie Muzeul Satului din Sibiu

Paradă şi sute de participanţi la Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane” din Sibiu

Peste 30 de participanţi din toată ţara s-au aflat zilele acestea la Sibiu pentru a lua parte la tabăra dedicată tinerilor cu dizabilităţi. Programul taberei a inclus cursuri de pictură pe lemn, pictură pe sticlă, o excursie în scop turistic în Sibiu şi o seară astronomică în aer liber, printre altele. „Cei 30 de participanţi au avut ocazia să înveţe meşteşuguri tradiţionale la alegere dintre brodat, olărit, pictură pe sticlă şi lemn, ţesut zgărdane şi împâslit. Scopul nostru este ca prin intermediul acestei terapii ocupaţionale, tinerii să realizeze obiecte de inspiraţie tradiţională, care vor putea fi comercializate reuşind astfel să se autosusţină financiar. Totodată, au avut şansa să interacţioneze şi cu micii meşteri, participanţi la Olimpiada Naţională “Meşteşuguri artistice tradiţionale””, arată Mihaela Mondoc, muzeograf în cadrul CNM Astra.

În urma succesului primei ediţii de anul trecut şi a adoptării noului statut, Departamentul Creatorilor Populari cu Dizabilităţi a devenit legal parte componentă a Asociaţiei Creatorilor Populari din România, organizaţie care tutelează acest eveniment. Tot ceea ce iese mai frumos din mâinile tinerilor cu disabilităţi va putea fi admirat şi achiziţonat, în scop caritabil, de la Casa Artelor, în Piaţa Mică a Sibiului. Tabăra “Fără limite – Împreună întru Tradiţie” se va încheia astăzi după amiază.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite