Avalanșă de viroze la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii înregistrate săptămâna trecută la Sibiu este cu 65 la sută mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

CITIȚI ȘI:

Întârzieri la lucrările de reabilitate şi modernizare a Maternităţii din Sibiu


Schimbările de temperatură din ultima perioadă au trimis foarte mulți sibieni la medic, cu infecții acute ale căilor respiratorii.

Săptămâna trecută, medicii de familie au raportat 1720 de cazuri de viroze, cu 65 la sută mai multe decât în perioada similară a anului trecut, cele mai multe dintre ele la copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. 

În același interval, au fost înregistrate 125 de cazuri de pneumonii, cele mai multe dintre ele, respectiv 30, la grupa de vârstă 15-49 de ani.                                                                                     
”În ceea ce priveşte campania de vaccinare antigripală, până la încheierea procedurilor de achiziţie la nivel naţional de către MS, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, ca de altfel toate direcţiile din ţară, vor achiziţiona, în regim de urgenţă, un număr minim de 6400 de doze, astfel încât să poată începe vaccinarea grupelor populaţionale cu risc crescut, cât mai repede posibil, dar nu mai târziu de 7 noiembrie 2011. Analiza epidemiologică a constatat că, în sezonul actual, circulă predominant aceleaşi tulpini de virusuri gripale ca şi în sezonul trecut, deci vaccinul din acest an va fi similar”, spune medicul Simona Berariu, purtător de cuvânt al Direcției Județene de Sănătate Publică.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite