VIDEO -FOTO Autoturism lovit de tren la Mândra, județul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident de circulație a avut loc duminică dimineața în localitatea Mândra din județul Sibiu. Un tren a lovit un autoturism iar șoferul mașinii a murit.

La volanul mașinii, o Dacia Logan, se afla un bărbat de 32 de ani din localitatea sibiană Ocna Sibiului.

Acesta fusese la pescuit pe lacul de lângă calea ferată, spun martorii, iar când a plecat spre casă a avut loc tragedia.

”A fost la pești, a plecat și am auzit o bubuitură, și când ne-am întors l-am văzut în fața trenului”, a povestit Vasile Rău, unul din pescarii aflați pe lac.

Șeful de tren spune că bărbatul a trecut peste calea ferată fără să se asigure, iar conductorul nu a mai putut face nimic.

”Mașina respectivă s-a apropiat de pasaj și pe urmă și-a continuat mersul, în loc să aștepte trecerea trenului,  și s-a întâmplat nenorocirea, din moment ce a intrat în linie nu s-a putut evita”, a povestit Tudor Dobra, șeful de tren.



Polițiștii ajunși la fața locului confirmă varianta celor care se aflau în tren. Tânărul a vrut să traverseze calea ferată, chiar dacă erau pornite semanalele acustice și luminoase care avertizau șoferii că trebuie să se oprească. 

”Accidentul rutier s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere, amplasată la intersecția cu drumul județean 106 B, între Halta Mândra și halta Băile Ocna Sibiului. Accidentul s-a produs pe fondul nerespectării de către conducătorul auto a semnalelor acustice și luminoase ale semnalizării căii ferate, iar din accident a rezultat decesul pe loc al conducătorului auto, un tânăr de 32 de ani din Ocna Sibiului”, a spus inspectorul principal Bogdan Maxim, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Sibiu.

Pasagerii aflați în trenul personal care circula de la Blaj către Sibiu povestesc că au auzit o bubuitură puternică, și l-au văzut pe șofer apoi plin de sânge.

”Am auzit o bubuitură puternică, mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva. Când am ieșit șoferului îi curgea sânge din nas continuu și își mișca capul, încă trăia”, a povestit Dumitru Boaru, pasager din tren.

Din păcate, când echipajul SMURD a ajuns la fața locului, tânărul de 32 de ani era deja mort.




image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite