Autorul unei spargeri la o casă de schimb valutar din Mediaş, prins la Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul, cetăţean bulgar, a reuşit să o păcălească pe angajata unei case de schimb valutar din Mediaş pe 15 septembrie, creând un prejudiciu de 2.100 de euro. Pe acelaşi tipar şi, se pare, şi cu un complice, a mai dat două lovituri similare, la Codlea şi Făgăraş.

Pe 15 septembrie, bulgarul s-a prezentat la casa de schimb valutar din Mediaş, solicitând să i se schimbe 5.000 de euro în lei. I-a dat angajatei doar 4.950, în bancnote de 50 şi de 10 euro. Femeia a observat lipsa a 50 de euro şi i-a returnat suma, pentru a verifica şi a completa diferenţa. Bărbatul a adăugat cei 50 de euro în bancnote de câte 5 euro dar a furat din teanc 41 de bancnote de 50 de euro, după care i-a înapoiat femeii banii distrăgându-i atenţia cu tot felul de întrebări insistente. Mai mult, a fost ajutat şi de un posibil complice, care a intervenit şi a solicitat imediat schimbarea a 100 de euro şi 25 de dolari.

Acelaşi mod de operare l-au aplicat bărbaţii pe 9 decembrie la alte două case de schimb, la Făgăraş şi la Codlea. La cea din urmă au fost însă reţinuţi după ce casiera, care a numărat de fiecare dată banii primiţi şi a constatat, cu ajutorul lămpii fluorescente, că au cărţi de identitate false, a alertat Poliţia.

„Lucrători din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale  Mediaş au demarat cercetările în aces caz, în data de 10.12.2011, în localitatea Făgăraş, ocazie cu care bărbatul a recunoscut şi fapta comisă în localitatea Mediaş din data de 15.09.2011, în dauna unei case de schimb valutar, cauzând un prejudiciu de 2100 euro”, spune Anca Bloanca, de la Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş a emis în data de 11.12.2011 ordonanţă de reţinere pe numele lui, acesta fiind prezentat Judecătoriei Mediaş, care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite