UPDATE VIDEO Incendiu uriaş pe Transalpina. Autoritățile nu exclud ”varianta provocării criminale” în cazul incendiilor din munți GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompieri din Sibiu, Alba şi Vâlcea încearcă să stingă incendiul care s-a întins cu repeziciune pe Transalpina
Pompieri din Sibiu, Alba şi Vâlcea încearcă să stingă incendiul care s-a întins cu repeziciune pe Transalpina

După incendiul izbucnit ieri pe Transalpina, alte două au fost localizate azi-noapte, în Munții Șureanu și Munții Lotrului. Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului județului Sibiu, ”cauzele acestora nu au fost încă identificate, dar nu este exclusă varianta provocării criminale”.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Incendiu la hala Simerom unde se joacă piesa LULU. Spectacolul a fost anulat GALERIE FOTO

VIDEO – Incendiu devastator la Sibiu – flăcările au mistuit un depozit de mobilă (GALERIE FOTO)

UPDATE ORA 17:00

Autoritățile spun că este vorba despre două focare, unul de aproximativ 50 de hectare, în zona vârfului Tâmpa, și un al doilea în zona vârfului Buceciului, care a afectat aproximativ 12 hectare.

La fața locului, mobilizarea de forțe a fost impresionantă, doar din județul Sibiu fiind peste 150 de pompieri, 60 de voluntari, 50 de jandarmi și 50 de militari în termen.

Pompierii au folosit la intervenție lopeți speciale pentru incendiile de pădure, și de asemenea s-a folosit un elicopter al Inspectoratului General de Aviație dotat cu un dispozitiv pentru stingerea incendiilor denumit ”Bambi Bucket”. ”Este prima intervenție la zona montană pe care o facem noi în România cu acest gen de instalație”, a explicat comandorul Chiriță Necula, din cadrul Inspectoratului General de Aviație.

Autoritățile estimează că intervenția va dura și pe parcursul săptămânii viitoare, până la lichidarea tuturor focarelor. În ceea ce privește cauzele, cea mai probabilă variant luată în calcul în acest moment este aceea a focului pus intenționat, alte variante fiind neatenția unor turiști sau a unor ciobani. 

La Sibiu, autoritățile au instituit cod portocaliu, care va rămâne și pe parcursul zilei de mâine.

UPDATE ORA 15.20

Autorităţile din Sibiu au dezvăluit duminică după amiază faptul că incendiul se întinde pe o suprafaţă de peste 60 de hectare.

Se estimează că focarele de incendii vor fi anihilate într-un interval de 5-6 zile!

Incendiu de proprorţii!

Primul incendiu a izbucnit ieri după amiază, la graniţa judeţului Sibiu cu Alba, respectiv în M-ţii Obârşia Lotrului (vârful Tâmpa – zona Transalpina), iar în cursul nopţii, alte două incendii au fost localizate în M-ţii Şurean (Vf. lui Petru), judeţul Alba, şi în M-ţii Lotrului (Vf. Buceciului).

”În prezent, reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu prefectul de Sibiu, d-l Horaţiu Răcuciu, survolează întreaga arie în care au apărut focarele de incendii. Cauzele acestora nu au fost încă identificate, dar nu este exclusă varianta provocării criminale”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului.

Pompieri din Sibiu, Alba şi Vâlcea încearcă să stingă incendiul care s-a întins cu repeziciune pe Transalpina

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO!
Potrivit sursei citate, în prezent, pentru stingerea incendiilor acţionează grupele de pompieri ale ISU din judeţele Alba, Sibiu şi Vâlcea. Este posibilă intervenţia unui helicopter cu rezervor de apă.

Forţe impresionante dislocate la faţa locului

Pentru stingerea celor două focare de incendii în Munţii Lotrului, sunt în acţiune următoarele forţe de intervenţie din partea  ISU Sibiu: Vârful Tâmpa – 51, respectiv pentru Vârful Buceciului: 50 - din partea Academiei Forţelor Terestre; 21 – jandarmi, 22 – ISU; 25 – servicii voluntare.
Incendiul de pe Vf. Buceciu este întins pe aprox. 12 Ha, la marginea pădurii cu arborate şi doborâturi. Se acţionează cu helicopterul, folosind tehnici specifice (2 cupe revărsate).

IMAGINI VIDEO: ISU SIBIU ȘI INSPECTORATUL GENERAL DE AVIAȚIE

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite