Autobuze dotate cu GPS şi 10 bus-uri noi în valoare de 2.000.000 de euro la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibienii vor şti exact când vine autobuzul în staţie graţie unui sistem ce va fi implementat până la finele anului. Tursib-ul introduce plata cu cardul pentru contravaloarea biletelor în mijloacele de transport în comun.

CITIŢI ŞI:

Deputaţii sibieni cheltuie peste 1.300.000 de lei pe an

Profesori în făcut bani. Şefii facultăţilor din Sibiu au salarii colosale

TOP Bugetari: Mitropolitul Ardealului are salariu de peste 22.000 de lei lunar

Un contract semnat între Tursib şi VCDB Verkehers Consult Dresden – Berlin GmbH, pe o perioadă de un an de zile, va duce la finalizarea celor mai revoluţionare modernizări în privinţa sistemului de transport în comun în municipiul Sibiu. Mai exact conform contractului semnat în următoarele 12 luni consultantul străin va sprijini Tursibul pentru crearea unor baze elctronice de date foarte detaliate pe care Tursib-ul să le poată folosi pentru eficientizarea traseelor şi nu numai. Cel mai important segment însă este cel legat de instalarea unor sisteme GPS pe mijloacele de transport. „Deocamdată suntem în faza de determinare a celui mai bun sistem care să fie montat. Consultantul face acest lucru şi apoi se vor achiziţiona aparatele GPS. Este o etapă importantă pe care dorim de mult să o punem în aplicare” a explicat pentru Adevărul de Seară, directorul Tursib, Adrian Popa. Tot VCDB Verkehers Consult Dresden – Berlin GmbH, va efectua şi instruirea personalului Tursib prin schimburi de experienţă şi prin asistenţa oferită la faţa locului.
DN1 însângerat în judeţul Sibiu
Bilete cu cardul
Până la mijlocul acestei veri, Tursib va mai pune la dispoziţia sibienilor care folosesc autobuzele pentru a se deplasa în oraş, un sistem inedit de plată a contravalorii biletului de călătorie. „Este vorba de plata cu cardul a biletului. Practic se montează nişte mini-terminale la care călătorul poate achita cu cardul contravaloarea biletului de călătorie. Am participat la o demonstraţie făcută de banca ce oferă sistemul şi am decis să îl punem în aplicare” a mai spus Adrian Popa. Directorul regiei locale de transport în comun spune că deocamdată nu se va modifica preţul biletului. „Să vedem după 1 iunie. Până atunci preţurile rămân cele stabilite” a mai punctat directorul Tursib.
Fără căsătorii sâmbăta, din cauza reducerilor salariale
Încă 10 autobuze noi
Municipalitatea sibiană va cumpăra în acest an dintr-un credit de 2.000.000 de euro contractat de la BERD, încă 10 noi mijloace de transport în comun. „Este vorba de autobuze cu 100 de locuri. Vor fi dotate cu motoare cu norma de poluare EURO 5” a explicat Adrian Popa. Cel mai probabil acestea vor fi marca MAN, numărul acestora urmând să ajungă la 44.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite