Aurelienţu Popescu este omul care aduce moda la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelienţu Popescu
Aurelienţu Popescu

Domnul Popescu este unul dintre organizatorii principali ai Expo Confintex, cel mai mare târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte de la Sibiu. Evenimentul va aduce la sibieni acasă cele mai noi tendinţe în modă.

CITEŞTE ŞI:

Codruţa Sebeşan: Muzica folk i-a marcat copilăria (PORTRET)

Raluca Puşcă: „Mi-am dorit să fiu actriţă“

PROFIL:
Născut: 7 octombrie 1946
Studii: Academia de Studii Economice Bucureşti
Familie: căsătorit, doi copii

Aurelienţu Popescu se ocupă de organizarea Expo Confintex înă din anul 2001, de când a luat naştere societatea care îi poartă numele. Ocupând în acelaşi timp şi funcţia de preşedinte al Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei, domnul Popescu îşi aminteşte cu drag de prima ediţie a Expo Confintex organizată la Sibiu, acum ceva mai  bine de trei ani. “Primul eveniment de acet gen organizat la Sibiu a avut loc în 2007. Ţin minte că atunci l-am organizat într-un cort amenajat aici, în apropierea Sălii Transilvania, pentru că nu aveam acces la Sală. Dar a fost un început bun şi încă de atunci sibienii şi-au dat seama că moda a venit la ei acasă şi că sunt printre primii români care pot intra în contact direct cu noile tendinţe în modă. Aceste este de fapt şi marele avantaj al organizării de astfel de târguri în România, toatul este de fapt un mare schimb de informaţii şi în zilele următoare spre exemplu sibienii pot vedea colecţia toamnă – iarnă 2010 – 2011”, spune cu mândrie Aurelienţu Popescu.

În ton cu economia ţării

Preşedintele Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei este de părere că târgurile de îmbrăcăminte şi încălţăminte evoluează exact după cum evoluează şi economia ţării. “Apogeul a fost atins în anul 2008 când umpleam practic toate spaţiile expoziţionale iar din partea vizitatorilor aveam o reacţie mai mult decât pozitivă. Acum, de mai bine de un an, înregistrăm scăderi importante la toate capitolele, şi nu doar în Sibiu, ci în toate oraşele din ţară unde ajungem”, mai spune Aurelienţu Popescu.
În plan personal, Aurelienţu Popescu se declară un adept al vieţii sănătoase, al mişcării şi sportului, care acordă aceaşi importanţă corpului cât acordă minţii şi gândirii pozitive. „Mă pasionează lucrurile care ajută sănătatea”, mai spune Popescu.

Întrebări şi răspunsuri:

Unde se plasează Sibiul în raport cu alte oraşe din ţară în ceea ce priveşte moda şi vânzările de confecţii?

Sibiul este undeva în zona mediană din acest punct de vedere. Noi mergem în toată ţara cu aceste prezentări şi pe primul loc la nivelul vânzărilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte se situează Constanţa, oraş urmat de Bucureşti, Braşov şi abia apoi vine Sibiul.

Sunt mai cumpătaţi sibienii?

Sibienii sunt ceva mai prudenţi vis-a-vis de cumpărăturile pe care le fac. Dar am mai văzut că în această parte a ţării se formează treptat un pol al modei, venind în permanent contact cu noutăţi în domeniu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite