Au început zilele cubaneze, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Artgothica din Sibiu şi Ambasada Cubei în România organizează, în premieră, în această perioadă „Zilele cubaneze la Sibiu”.

CITIŢI ŞI

S-au pus în vânzare biletele pentru Fusion Festival Romania 2011

Desfăşurate pe perioada unei săptămâni, între 10-17 martie, „Zilele cubaneze la Sibiu” includ proiecţii de film cubanez contemporan, fotografii cu Havana de altădată şi poezie cubaneză. Săptămâna dedicată culturii ţării din Marea Caraibilor este rodul colaborării Asociaţiei Artgothica cu Amabasada Cubei în România.

„Ideea ne aparţine, noi de mai multă vreme dorind să avem o colaborare de acest gen. În nluna ianuarie a acestui an am reluat legăturile cu reprezentanţii Ambasadei şi împreună am realizat un program cultural. Şi eu sunt curios să vedem cum vor răspunde sibienii la acest eveniment, pentru sibieni Cuba fiind o destinaţie exaotică şi mai greu accesibilă. Săerăm putem transforma evenimentul într-unul de durată”, a declarat Călin Sămărghiţan, preşedintele asociaţiei culturale sibiene.

Filme şi expoziţii

Zilele cubaneze au fost inaugurate joi seara, de Secretarului Ambasadei Cubei la Bucureşti, Luis Frank. Cu această ocazie a fost deschisă publicului şi expoziţia „Vechea Havană”, ce poate fi vizitată gratuit în spaţiile Bibliotecii Astra. Evenimentele au continuat aseară, cu proiecţia filmului „Miros de stejar” semnat de regizorul Rigoberto Lopez.

Duminică, de la ora 19.00, în Atrium Cafe este programată vizionarea unui alt film cubanez: „Vârsta pesetei“, în regia lui Pavel Giroud. Zilele culturii cubaneze la Sibiu continuă şi săptămâna viitoare cu recitaluri de poezie şi alte proiecţii de filme interesante.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite