Sibiu: Au început cazările în căminele sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Au început cazările în căminele sibiene
Sibiu: Au început cazările în căminele sibiene

Studenţii care au primit un loc sunt aşteptaţi să şi-l ocupe până mâine seară. Anul acesta, Universitatea „Lucian Blaga“ va oferi aproximativ 1.900 de locuri de cazare, în condiţiile în care numărul cererilor a depăşit 2.500.

Agitaţie mare în această dimineaţă la căminele studenţeşti din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“. După ce s-au prezentat la facultăţile ale căror cursurile le vor urma, pentru a încheia contractele de cazare, studenţii s-au grăbit să ajungă la căminele în care au fost repartizaţi, pentu a-şi ocupa locul primit. Din păcate însă, şi anul acesta o parte din studenţi vor rămâne pe dinafară, reprezentanţilor ULBS fiindu-le imposibil să onoreze toate cererile primite.

Taxe mai mari

Pentru o lună de cazare în cămin, studenţii bugetari vor plăti anul acesta între 110 şi 155 de lei, , iar pentru cei de la taxă, tariful este, în medie, cu 60 de lei mai mare. „Anul acesta, tarifele la cazare au crescut cu 10-15 lei faţă de anul trecut, însă tarifele de la cantinele studenţeşti vor rămâne la acelaşi nivel ca anul trecut“, spune Ramona Todericiu, director administrativ adjunct al ULBS. Studenţii beneficiază anul acesta de peste 1.900 de locuri de cazare, 120 dintre acestea fiind însă la cămine de liceu. „Pentru a veni în ajutorul studenţilor, punem la dispoziţia studentilor şi 120 de locuri în cămine liceelor Independenţa, CFR,LIA şi Economic“,a mai spus Ramona Todericiu.

Cazare şi în căminul „de lux“

Chiar dacă lucrările nu sunt deocamdată finalizate comple tşi spuneau că nu îl vor deschide nici anul acesta, reprezentanţii ULBS au decis totuşi ca la începutul lunii octombrie să inaugureze şi cel mai nou cămin studenţesc, Căminul 3,  la care se lucrează de mai bine de doi ani. Aici, cazarea studenţilor se va face în data de 4 octombrie, iar cei care au primti un loc vor beneficia de condiţii de cinci stele. Cu dotări de ultimă generaţie, căminul oferă în total 116 locuri de cazare,  iar fiecare student va sta singur în cameră. Pentru acest confort însă, taxa lunară se ridică la 430 de lei, pentru studenţii de la buget, respectiv 490 de lei pentru studenţii de la taxă.

Studenţii care nu se prezintă până mâine seară pentru a-şi încheia contractul decazare îşi vor pierde locul primit, urmând ca în 28 şi 29 septembrie să fie redistribuite locurile rămase neocupate.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite