Sibiu: Peste 3.000 de elevi merg la Astra Film Fest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Peste 3.000 de elevi merg la Astra Film Fest
Sibiu: Peste 3.000 de elevi merg la Astra Film Fest

Ajuns anul acesta la cea de-a X-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film Documentar vine cu o surpriză pentru elevii din clasele primare. Aceştia vor participa la un minifestival dedicat lor, care cuprinde o serie de filme documentare despre viaţa micilor elevi din mai multe părţi ale lumii.

„Minifestivalul, organizat în colaborare cu Inspectoratul Scolar este o provocare, deoarece Festivalul Astra Film se va confrunta, pentru prima dată, cu cel mai intransigent public pe care l-a avut vreodată. Obiectivul programului este de a oferi o activitate extraşcolară educaţională, menită sa deschidă celor mici orizonturile despre copilăria celor de vârsta lor“, spune Florina Apolzan, din partea Astra Film. 

Elevi din tot judeţul
Potrivit organizatorilor, până la această dată şi-au anunţat participarea aproape 3.000 de elevi, însă există posibilitatea ca numărul lor să crească până la începerea festivalului. Este vorba despre elevi de la 32 de şcoli din Sibiu, Avrig, Şelimbăr, Şura Mică, Tălmaciu, Vurpăr, Jina şi altele. Numărul foarte mare de cereri i-a determinat pe organizatori să dubleze numărul proiecţilor în primele trei zile, pentru a mulţumi pe toată lumea. „Deşi iniţial programasem câte o proiecţie în fiecare zi, ulterior am decis să dublăm proiectiile în zilele de luni, marţi şi miercuri. Astfel, în aceste zile, vom avea o primă proiecţie de la ora 8.30 şi o a doua la 9.45“, ne-a spus Dumitru Budrala,directorul festivalului. Proiecţiile filmelor sunt programate în perioada 26-29 octombrie, la Casa de Cultură.

Concurs de desene
Mai mult, elevii vor putea pleca acasă şi cu premii, dacă se vor înscrie la concursul de desene pe tema filmelor vizionate. Toate lucrările vor fi analizate de o comisie de evaluare, câştigătorii urmând să fie premiaţi chiar în cadrul Galei Premiilor Astra Film, în data de 31 octombrie, cu diferite cărţi pentru copii. Mai mult, cele mai frumoase desene vor fi expuse în data de 1 noiembrie la Casa de Cultură, locul de desfăşurare a festivalului.

Ediţie festivă Astra Film Fest
Lansat în anul 1993, Festivalul Internaţional de Film Documentar a ajuns anul acesta la cea de-a X-a ediţie. Între 26 octombrie şi 1 noiembrie, festivalul, care este considerat cea mai importanta manifestare culturală a toamnei, aduce în fata publicului sibian 117 proiecţii din 35 de ţări din Europa, selectate din peste 1.000, câte s-au inscris în competiţie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite