Asociaţiile pentru protecţia animalelor din Sibiu dezaporbă noua lege privind eutanasierea câinilor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ultima statistică oficială a Primăriei Sibiu spune că în adăpostul pentru câini, inaugurat oficial în primăvara anului trecut, au fost sterilizaţi şi trataţi aproximativ 3.500 de câini comunitari. În prezent, se estimează că sunt aproximativ în total peste 5.000 de maidanezi.

CITIŢI ŞI:

Soarta maidanezilor, la mâna aleşilor locali

Municipalitatea a investit în adăpostul de câini aproximativ un milion de lei. Acesta are 50 de padocuri şi o capacitate totală de 200 de locuri.

Asociaţia pentru Protecţia Animalelor şi Naturii „Animal Life" din Sibiu crede că aprobarea acestei legi dă mână liberă primarilor să decidă cum vor soarta câinilor comunitari.

„Este o lege care nu se aliniază la nici un fel de cerinţe ale Uniunii Europene. Legea asta le permite primarilor să facă ce vor cu bietele animale şi nu va rezolva în niciun fel situaţia câinilor comunitari. Singura soluţie este cea de continuare a sterilizărilor şi de prevenire a abandonului animalelor în rândul populaţiei care pur şi simplu aruncă puii nou născuţi pe străzi", a declarat Andreea Roseti, vicepreşedinte al acestei asociaţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite