Armata modernizează singurul bazin olimpic din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Odată finalizat, spre sfârşitul anului 2012, bazinul va putea găzdui chiar întreceri sportive militare
Odată finalizat, spre sfârşitul anului 2012, bazinul va putea găzdui chiar întreceri sportive militare

Puţini sibieni ştiu că la ei în oraş există un bazin olimpic construit în anii 80 după cele mai moderne standarde în domeniu. Aflat în administrarea Armatei, bazinul intră anul acesta în renovare, sumele investite depăşind un milion de euro.

Printre civili, mai nimeni nu ştie că la Sibiu funcţionează Centrul de Domenii şi Infrastructură nr. 3, care gestionează patrimoniul Ministerului Apărării Naţionale din nu mai puţin de zece judeţe din Trasilvania. Condus de colonel inginer Ionel Gherman, Centrul se ocupă de tot ce înseamnă investiţii ale Armatei în judeţul Sibiu şi celelalte nouă judeţe pe care le are în administrare. Iar una dintre cele mai importante investiţii demarate în acest an o reprezintă bazinul de înot de la Academia Forţelor Terestre.

„Acesta bazin a fost construit în anul 1981 la standarde olimpice şi în prezent deserveşte atât studenţii academiei şi personalul militar, cât şi cursanţi aflaţi în gaznizoană sau personal de la alte şcoli de aplicaţii. Odată finalizat, spre sfârşitul anului 2012, bazinul va putea găzdui chiar întrecer sportive militare, precum „Spartacheadele”, concursuri de înot, polo şi altele”, spune col. ing. Ionel Gherman. Centrul nr. 3 de la Sibiu a mai coordonat în ultimii ani investiţii importante şi la Oradea, centrul de pregătire construit acoplo fiind considerat „cartea de vizită a Armatei române”.

Cea mai veche din ţară
Un alt fapt mai puţin cunoscut de sibieni despre Centrul de Domenii şi Infrastructuri nr. 3 Sibiu este acela că centrul îşi desfăşoară activitatea în cea mai veche cazarmă din administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Clădirea datează din anul 1420 şi a trecut prin numeroase schimbări şi conduceri, însă mai totdeauna scopul ei militar a rămas.

Acesta şi este unul dintre motivele pentru care Sibiul are o Piaţă a Armelor, unde se află poziţionat centrul. Spre exemplu, cazarma a fost folosită de-a lungul timpului ca şi arsenal al oraşului, fiind condus de celebrul inventator şi om de ştiinţă - Conrad Haas, apoi a funcţionat ca şi comandament al armatelor Otomane, spital militar, instituţie de învăţământ militar, Centru Militar Judeţean şi Centru de Domenii şi Infrastructuri. Printre atrubuţiile care-i revin în prezent centrului este şi acela de a implementa proiectele de investiţii imobiliare ce se execută la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, în zona sa de responsabilitate.

Reprezintă România în lume

Activitatea Centrului de la Sibiu s-a desfăşurat atât în ţară cât şi în misiuni internaţionale din teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, fiind foarte bine apreciaţi atât de partenerii de coaliţie cât şi de populaţia locală.

Reprezentanţii Centrului de Domenii şi Infrastructrui nr. 3 au ajutat la construcţia de şcoli, policlinici, spitale, sedii de bănci şi instituţii publice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite