Sibiu: Carabulea, pus la zid de Oridinul Arhitecţilor pentru ansamblul rezidenţial Dumbrava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afaceristul sibian Ilie  Carabulea are din ce în ce mai mulţi contestatari în privinţa proiectului de ansamblu rezidenţial pe care vrea să îl facă prin SC Sitex Dumbrava SA, care a solicitat aprobărea pentru construirea a şase imobile cu regim de 17 etaje înălţime, a două imobile cu regim variabil de înălţime de 6, 8 şi 10 etaje şi a încă trei imobile cu regim variabil de 4,5 şi 7 etaje pe amplasamentul unei fabrice dez

Carabulea ar fi vrut ca acolo să fie amenajate în total aproape1400 de apartamente, un complex comercial, restaurant, club, grădiniţă şi after school şi parcări aferente, numai că la şedinţa ordinară a Consiului Local, proiectul a fost reanalizat în prealabil de comisia de specialitate şi a primit recomandarea de neavizare.
Mai mult primarul Klaus Johannis, s-a ridicat în plen şi a spus sec că „retrag acest proiect de pe ordinea de zi”. Decizia are legătură şi cu faptul că Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Sibiu-Vâlcea, a trimis o scrisoare de două pagini consilerilor locali prin care explică faptul că trebuie cerută reducerea regimului de înălţime al imobilelor la un nivel de maxim 28 de metri şi au fost semnalate alte aproape zece nereguli în privinţa acestui proiect.

Afaceristul sibian a explicat că nu are de gând să renunţe la ridicarea ansamblului din pădurea Dumbrava. „Dacă proiectul nu a fost complet, o să-l completez, dar deocamdată, nu am primit nimic în scris în care să mi se explice de ce acesta a fost retras de pe ordinea de zi. Ce pot să vă spun şi vreau să se înţeleagă este că geneza acestui proiect este luată din dezvoltările făcute de intreprinzătorii germani, pe care România trebuie să le urmeze pentru dezvoltarea economică“, a spus omul de afaceri Ilie Carabulea

Cred că şi sesizarea arhitecţilor a avut un aport important în luarea acestei decizii de Consiliul Local” - arhitect Marius Timofte.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite