Aproape 300 de locuri de muncă, puse la bătaie pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa locurilor de muncă pentru tinerii care sunt încă pe băncile facultăţilor şi-a deschis porţile astăzi de dimineaţă, la Facultatea de Inginerie “Hermann Oberth” din Sibiu. 14 firme au pus la bătaie aproape 300 de locuri de muncă pentru studenţi.

Citiţi şi:

Bursa locurilor de muncă pentru studenţi se ţine în 8 iunie

Fraţii Buzoianu aduc firma Retrasib Sibiu pe Bursă

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), printre meseriile cele mai solicitate se numără inginer de sistem software, inginer mecanic, programator producţie, manager marketing, technician operator, agent marketing, operator confecţioner sau operator calculator.

Reprezentanţii AJOFM Sibiu spun că  scopul bursei nu este doar acela de a oferi locuri de muncă, ci se doreşte şi familiarizarea studenţilor cu modalităţile de căutare a unui loc de muncă şi cu tehnicile de prezentare la interviul de angajare.

Studenţii care au trecut în această dimineaţă pragul Facultăţii de Inginerie s-au arătat interesaţi de locuri de muncă pe perioada sezonului estival sau în timpul anului universitar, dar în acest caz joburile să fie part-time. „În general mă interesează joburile sezoniere, pentru că în timpul anului vreau să mă ocup mai mult de facultate. Caut un job pe vânzări sau ceva în domeniul ingineriei”, spune Diana Niţ, studentă în anul III la specializarea Sistemwe Multimedia din cadrul Facultăţii de Inginerie.

Alţi studenţi au venit pentru a găsi firme unde să-şi poată face practica de profil. „Am venit în primul rând să găsim ceva pentru perioada de practică. Mai încolo, aş fi interesaat de un job part-time, dacă se poate în domeniul în care studiez, ar fi cel mai bine”, spune Cristian Popa, student în anul II la Tehnologia Construcţiilor de Maşini, în cadrul Facultăţii de Inginerie. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite