Aproape 20 de muzeografi disponibilizaţi de la Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CNM Astra pierde cei mai mulţi angajaţi în urma deciziilor luate de Consilul Judeţean în urma căruia a rezultat o schemă de diponibilizări în care 26 de persoane trebuie să îşi caute un alt loc de muncă pe viitor.

CITIŢI ŞI:

Primăria Sibiu dă oameni afară dar preia Teatrul Gong de la CJ

Consilierii judeţeni au respins proiectele de concediere a 169 angajaţi

Banca magnatului Ilie Carabulea concediază aproape 200 de oameni la Sibiu


Până la urmă, odată cu trecerea teatrului Gong sub tutela Primăriei şi cea a Centrul Cultural Interetnic Transilvania la Universitatea Lucian Blaga, CJ-ul scapă nesperat de bine cu aceste 26 disponibilizări, pentru a ajunge la maximul de angajaţi, permis de Executiv în cazul acestei instituţii. „Am căutat soluţia cea mai bună şi deocamdată la această concluzie s-a ajuns”, a punctat preşedintele CJ, Martin Bottesch. În schema propusă Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” pierde un post, Centrul Judeţean  „Cindrelul – Junii Sibiului” dă afară doi angajaţi din cei 68 actuali, CNM „Astra” va funcţiona cu 166 de angajaţi în loc de 182 câţi are în prezent, iar biblioteca Astra rămâne şi ea cu 65 de posturi în loc de 67 câte sunt în prezent. În fine Sala Transilvania, Salvamont-ul şi Camera Agricolă vor disponibiliza câte un angajat, iar cei de la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor, vor da afară două persoane, pentru a se ajunge la un număr total de 493 de persoane angajate la CJ.

Demersuri în van la Ministerul Culturii
Constantin Trihenea, prefectul judeţului Sibiu, a mărturisit că a discutat personal cu ministrul culturii şi cultelor pentru a scoate Complexul Naţional Muzeal Astra din Sibiu de sub incidenţa legii reducerilor de personal şi să scape de concediere cei 16 angajaţi. "Eu am vorbit la Ministerul Culturii pentru muzeul Astra. S-au făcut toate demersurile dar mi s-a spus că nu se poate altfel pentru că Muzeul Astra nu este instituţie de divertisment şi spectacole", spune prefectul Cosntantin Trihenea.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite