Aproape 200 de străini au ”vizitat” vara aceasta Urgența

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar numărul celor veniți în vizită la Sibiu crește în lunile de vară, ci și al celor care ajung să treacă pragul Unității Primiri Urgențe. Din totalul celor care aj ajuns de la începutul acestei veri la Urgență, 195 sunt cetățeni cu domiciliul în străinătate. 

Citiți și: 

Un tânăr de 16 ani a fost împușcat în această seară la Mediaș

Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost lovit de un taur

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, în lunile de vară numărul celor care au solicitat ajutorul celor de la Urgență a crescut cu aproximativ 10-15 la sută. Astfel, în luna iunie medicii au văzut 5.526 de persoane, în iulie 5.863 iar în primele două săptămâni din august, 3.285 de pacienți, în condițiile în care media celorlalte luni a fost de 4.895 de pacienți consultați. 

Din totalul celor care aj ajuns de la începutul acestei veri la Urgență, 195 sunt cetățeni cu domiciliul în străinătate, 22 dintre ei fiind români stabiliți în afara granițelor țării. Cei mai mulți străini consultați la spitalul din Sibiu, 92 la număr, sunt din Germania, 11 sunt din Franța iar câte 10, din Italia și Marea Britanie. Medicii au mai consultat 5 cetățeni spanioli, 7 olandezi, 3 americani, 3 unguri, 5 israelieni, 3 suedezi și câte un cetățean din Republica Moldova, Ucraina, Turcia și Irlanda. 

”Pacienții din străinătate s-au prezentat cu afecțiuni diverse, respectiv traumatisme cranio cerebrale, fracturi, contuzii, înțepături de căpușe, mușcături de câine, urticarie, gastroenterocolite sau colici renale”, precizează Raluca Pușcă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. 

Potrivit sursei citate, pacienții din străinătate care ajung la Urgență plătesc pentru servicii doar dacă nu au card european de asigurat. În acest caz, scot din buzunar între 23 și 30 de lei pentru o consultație, între 5 și 7 lei pentru o injecție, 40 de lei pentru o radiografie de membre sau 50 de lei pentru un vaccin antirabic. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pesibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite