Sibiu: Aproape 1.000 de elevi îşi vor petrece vacanţa de iarnă în taberele sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Aproape 1.000 de elevi îşi vor petrece vacanţa de iarnă în taberele sibiene
Sibiu: Aproape 1.000 de elevi îşi vor petrece vacanţa de iarnă în taberele sibiene

Copiii vor plăti 300 de lei pentru un sejur de şapte zile, bani în care sunt incluse cazarea şi cele trei mese zilnice. 70% din locuri au fost deja ocupate

Deşi mai este mai bine de o lună până la vacanţa de iarnă, elevii din toată ţara s-au grăbit să îşi rezerve unul din locurile puse la dispoziţie de Direcţia Judeţeană de Tineret în taberele din judeţ. Astfel, 70% din cele 960 de locuri puse la dispoziţa acestora în taberele de la Păltiniş, Cisnădioara, Sadu şi Sălişte au fost deja ocupat, iar reprezentanţii DJT Sibiu dau asigurări că şi restul locurilor se vor ocupa în curând.
„Prima serie de elevi va ajunge în taberele noastre de Crăciun, cea de-a doua de Revelion  şi va fi şi o a treia serie, care va veni după Revelion. Fiecare tabără dispune de câte 80 de locuri, ceea ce înseamnă că vom avea câte 320 de elevi pe fiecare serie. Până acum, toate locurile de la Păltiniş şi Cisnădioara, care sunt şi cele mai solicitate,  au fost deja ocupate, iar cele de la Sadu şi Sălişte sunt şi ele rezervate în proporţie de peste 60%“, ne-a spus spus Claudiu Spînu, directorul DJT Sibiu.

Preţurile au rămas constante

Potrivit reprzentanţilor DJT, cele mai multe solicitări au fost şi anul acesta de la elevii din Constanţa şi judeţele sudice ale ţării, care vin de la sute de kilometri depărtare doar pentru a se bucura de frumuseţea peisajelor montane şi pentru a profita de zăpada de aici. Numărul mare de solicitări poate fi motivat anul acesta şi de preţurile practicate, care au rămas la nivelul celor de anul trecut. Astfel, pentru fiecare sejur, care are o durată de şapte zile, elevii vor scoate din buzunare câte 300 de lei, preţ în care sunt incluse cazarea şi cele trei mese zilnice.

Criza îşi spune cuvântul

La cerere, elevii vor putea să beneficieze şi de cursuri de ski, însă de data aceasta vor fi nevoiţi să plătească suplimentar. „ Din cauza lipsei de fonduri, suntem nevoiţi să organizăm aceste cursuri doar contra cost, deşi ne-ar fi plăcut să le oferim gratuit tinerilor această plăcere. Noi am luat deja legătura cu câţiva profesori de la Facultatea de Sport, care ar fi dispuşi să ne ajute, în cazul în care vom exista solicitări. Elevii vor avea insa la dispoziţie săniuţe şi boburi şi vor fi întâmpinaţi cu o serie de surprize“, a completat Spînu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite