Apelurile de urgenţă la 112, ajung direct la poliţiştii de serviciu din judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii sibieni vor putea ajunge mai rapid în locurile de unde sosesc apelurile la 112
Poliţiştii sibieni vor putea ajunge mai rapid în locurile de unde sosesc apelurile la 112

IPJ Sibiu a testat un sistem care face ca apelurile date de cetăţeni la 112 să ajungă şi la cea mai apropiată patrulă. Consiliul Judeţean este decis să sprijine implementarea acestui sistem în anul ce vine.

CITIŢI ŞI:

Asociere pentru dezvoltarea turismului în zona Păltiniş - Cindrel

Data Center de 500.000 de lei la Primăria din Sibiu

Judeţul Sibiu va fi primul din ţară, în care se va introduce un sistem ce permite poliţiştilor să ajungă într-un timp cât mai scurt, în locurile din care cetăţenii efectuează un apel la numărul unic de urgenţă 112. Sistemul este gândit ca apelul telefonic să ajungă la cea mai apropiată patrulă de poliţie, fără să mai fie nevoie, ca după ce s-a efectuat un apel la 112, să se dea încă un telefon, la poliţia din localitatea pe raza căreia a avut loc evenimentul semnalat de către cetăţean. Consiliul Judeţean doreşte să pună în practică acest proiect şi încă unul legat tot de poliţie, ambele fiind propuneri venite din partea celor de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului Sibiu.

Şeful IPJ Sibiu, cel care s-a implicat direct realizarea planurilor, spune că aceste proiecte sunt menite să vină în ajutorul poliţiştilor de la toate posturile de poliţie din subordinea sa. „S-a constat că în judeţ există un deficit mare de agenţi de poliţie la nivelul comunelor sibiene, şi pentru că poliţiştii primesc zilnic o multitudine de solicitări în mod direct sau indirect, a fost găsită o soluţie tehnică prin care apelurile telefonice ale sibienilor la numărul de urgenţă 112, să fie returnate indiferent de sistemul de telefonie folosit, în mod gratuit, către o patrulă sau către un agent de poliţie care se află în serviciu”, a explicat Tiberiu Ivancea.

Testată în mai mule posturi
Soluţia ce se vrea a fi implementată în 2011 a fost testată în prealabil în oraşul Copşa Mică şi încă câteva alte posturi de poliţie. „Ar fi de real ajutor mai ales posturilor care sunt amplsate în localităţi de pe drumurile naţionale şi judeţene” a mai punctat Ivancea. Cum proiectul ar trebui implementat pe banii CJ-ului, preşedintele acesteia a explicat că se studiază posibilitatea ca propunerile sa fie implementate în două faze. „Este o sumă destul de mare ca să o alocam toată odată. Proiectul cu cele două propuneri este foarte bun.

Noi am prefera să le implementăm pe rând, iar prima să fie cea cu apelurile la 112”, a spus Martin Bottesch, preşedinte la CJ Sibiu. Pentru fiecare post de poliţie în parte investiţia ar fi de aproape 4000 de lei în total fiind nevoie de o finanţare de 264.000 de lei, pentru toate cele 54 de locaţii din judeţ.
AFLĂ CARE ESTE AL DOILEA PROIECT PROPUS PENTRU IMPLMENTARE, AZI ÎN

image

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite