Aparate de aer condiţionat pentru bolnavii din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Clinic Județean Sibiu - Foto: Arhivă
Spitalul Clinic Județean Sibiu - Foto: Arhivă

Conducerea celei mai mari unităţi sanitare din judeţ va achiziţiona în perioada următoare 45 de aparate de aer condiţionat care vor fi montate în saloanele mari ale spitalului.

Aparatele vor fi cumpărate prin achiziţie directă, şi vor fi montate în saloanele cu cel puţin patru paturi. Costul total al celor 45 de aparate este de 86.000 de lei, TVA inclus.

"Vom cumpăra primele 45 de aparate de aer condiţionat cât mai repede, pentru ca toţi pacienţii din saloanele mari din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare spital de stat din judeţ, să beneficieze de condiţii mai bune”, a spus Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Potrivit managerului unităţii sanitare, medicul Liviu Cotârlă, cele 45 de aparate reprezintă aproximativ 10 la sută din cele necesare unităţii sanitare, urmând ca în viitor să fie achiziţionate şi altele, prin licitaţie.

"Aparatele pe care le cumpărăm acum reprezintă 10 la sută din numărul total de aparate de aer condiţionat de care avem nevoie. Pentru restul aparatelor, intenţionăm să facem o achiziţie prin licitaţie, însă aici procedura este mai lungă, iar singura soluţie ca pacienţii să aibă acum aer condiţionat în saloane este acum achiziţia directă. Primele 45 de aparate vor ajunge în fiecare secţie cu paturi, cel puţin un aparat în fiecare secţie, aici va decide şeful fiecărei secţii. În prezent în spital există montate 92 de aparate de aer condiţionat", a spus Liviu Cotârlă.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite