Angajaţii din sistemul sanitar îşi cer drepturile în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Manuil speră să îşi recupereze bani pierduţi prin aplicarea Ordonanţei 118
Mihaela Manuil speră să îşi recupereze bani pierduţi prin aplicarea Ordonanţei 118

Aproximativ 2000 de membri ai sindicatului Sanitas au dat în judecată spitalele la care sunt angajaţi. Primul termen de judecată este mâine, principala nemulţumire a angajaţilor din sănătate fiind reducerea abuzivă a salariilor, cu 25 de procente

CITIŢI ŞI

Spitalul judeţean Sibiu nu are bani pentru plata utilităţilor

Mizând pe succesul bugetarilor din alte judeţe, membrii Sanitas din Sibiu au strâns semnături şi au dat în judecată unităţile în care lucrează În total, 2000 de angajaţi îşi pun acum baza în procesul intentat, pentru a-şi recupera banii pierduţi, după reducerile de 25%. 

Vizate de acţiunea sindicaliştilor sunt Spitalul Clinic Judeţean, Spitalul de Pediatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul Municipal din Mediaş. „ În prezent, strângem documentaţia necesară pentru a intenta procese şi împotriva spitalelor din Cisnădie şi Avrig. Primul termen de judecată este în data de 30 noiembrie“, spune Dan Pirnoiu, care este foarte încrezător în şansele de câştig.

„ Avem exemplele altor judeţe în care bugetarii au avut câştig de cauză împotriva acestei ordonanţe ilegale, prin care veniturile angajaţilor din sistemul sanitar s-au redus cu 25% şi sperăm şi noi să ne recâştigăm acest drept. Noi am ales să mergem pe structură sindicală, întrucât procesele individuale ar fi fost mult mai dificile, iar şansele mult mai mici“, a adăugat Pirnoiu.

Scepticism, din partea bugetarilor
Angajaţii din spitale nu sunt însă la fel de încrezători ca liderul lor de sindicat, dar spun că atât timp cât există o mică şansă să îşi recupereze banii, merită să încerce. „ La cum au evoluat lucrurile, nu am speranţe foarte mari că rezultatele acestei acţiuni vor fi de partea noastră. Sunt destul de sceptică asupra câştigului, dar merită să încerc, pentru că de pierdut, oricum nu mai avem nimic. Am doi copii mici de crescut şi după aceste reduceri ne descurcăm tot mai greu“, spune Mihaela Manuil, asistentă la Spitalul Judeţean.

S-a aplicat legea
Pe de altă parte, cei vizaţi de procesul sindicaliştilor spun că nu au nicio vină că au aplicat legea şi că vor aştepta ca instanţa de judecată să îşi exprime poziţia asupra acestei probleme. „ Spitalul nu a făcut altceva decât să aplice legea, aşteptăm ca instanţa să îşi spună  punctul de vedere vis-a-vis de acestă problemă, iar în momentul în care va exista o hotărâre, spitalul o va  pune în aplicare“, a declarat doctorul Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite