Andreea Neagu militează pentru un mediu mai curat (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Neagu
Andreea Neagu

Tânăra nu ratează nicio ocazie de a se implica în proiecte care vizează protecţia naturii şi spune că reuşita acestora îi aduce o împlinire deosebită

Absolventă a două facultăţi, Andreea  se declară o ecologistă convinsă şi încearcă de fiecare dată când are ocazia să-i convingă şi pe cei din jurul său de importanţa unor acţiuni individuale sau de grup, pentru protecţia mediului. Este membră a Clubului Ecologic Bios şi spune că acţiunile de voluntariat în care s-a implicat de-a lungul timpului i-au adus o mulţumire aparte. „ Am început să mă implic în astfel de proiecte în timpul facultăţii şi pot spune că este una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut. Consider că avem mult mai multă nevoie de curăţenie şi implicarea voluntarilor poate contribui în mare parte la realizarea acestui lucru“, spune tânăra.

Unul dintre cele mai importante proiecte în care Andreea s-a implicat a fost „Let’s do it,România“, în cadrul căruia tânăra sibiancă a participat atât la acţiunile de cartare, cât şi la colectarea efectivă a deşeurilor. „ Trebuie să recunosc că am fost puţin sceptică în privinţa reuşitei acestei activităţi şi m-am bucurat foarte tare că sibieni au răspuns, totuşi, în număr destul de mare, provocării de a curăţa tot judeţul într-o singură zi“, spune aceasta

A participat la realizarea acoperişului „viu“

Mai mult chiar, împreună cu ceilalţi membri ai Clubului Bios, Andreea a reuşit să realizeze primul acoperiş verde din Sibiu. Tânăra speră ca ideea să prindă cât mai bine, iar numărul celor care folosesc această metodă să crească semnificativ. „ Un astfel de acoperiş este extrem de benefic, atât prin reducerea semnificativă a unor cheltuieli, cât şi prin protecţia pe care o acordăm mediului. Noi lucrăm în prezent şi la o strategie, pe care vrem să o prezentăm pe viitor Ministerului Mediului, pentru încurajarea oamenilor să folosească această metodă“, a explicat tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
Ce crezi că ar trebui făcut, în primul rând, pentru protejarea mediului?

Eu cred că totul pleacă de la mentalitatea oamenilor. Dacă am învăţa cu toţii să nu mai aruncăm gunoaiele pe stradă, lucrurile s-ar schimba semnificativ.
Ce planuri de viitor ai?
Deocamdată, aştet să îmi termin şi cele două mastere pe care le am începute. Încă nu am o viziune foarte clară asupra a ceea ce îmi doresc să fac. Sper totuşi să mă angajez într-un domeniu care să îmi aducă mulţumire atât din punct de vedere material, cât şi personal.
Ce alte lucruri îţi place să faci?
Îmi place foarte mult ă călătoresc şi să ascult muzică.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite