Andreea Afumăţeanu: „ Armata nu este un simplu job“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Afumăţeanu
Andreea Afumăţeanu

Studentă în anul III la Academia Forţelor Tereste „ Nicolae Bălcescu“, tânăra spune că şcoala militară a ajutat-o să devină mai puternică

Când era mică, Andreea îşi dorea să devină profesoară de limba română sau prezentatoare TV. Extrem de ambiţioasă însă, tânăra s-a hotărât să urmeze Liceul Militar, în momentul în care a auzit că la o astfel de şcoală se intră foarte greu. A vrut să îşi demonstreze că poate, iar acum spune că a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o.

„ În şcoala generală, o mătuşă îmi povestea că fiii colegilor ei au vrut să urmeze un liceu militar, dar nu reuşiseră pentru că era foarte greu. Atunci m-am ambiţionat şi am vrut să văd dacă eu reuşesc“, povesteşte Andreea. A ajuns la liceul din Alba Iulia, iar puterea şi ambiţia care o caracterizează au ajutat-o să se acomodeze cu rigorile vieţii militare. Ceea ce la început i se părea extrem de greu, a devenit acum o simplă rutină pentru studenta de la Academia Forţelor Tereste.

„ A fost foarte greu, la început. Eram un copil, departe de casă, şi a trebuit să mă obişnuiesc cu programul foarte strict de la şcoală. Cel mai greu mi-a fost să mă trezesc dimineaţa, întrucât în timpul şcolii generale am avut ore doar după-amiaza şi, în plus, mi se părea foarte ciudat că trebuia să îi salut pe colegii mai mari cu un an sau doi decât mine cu saluturi militare“, a completat Andreea.

„Este nevoie de dăruire“

După liceu, tânăra şi-a dorit foarte mult să ajungă la Sibiu, astfel că s-a înscris la Academia Forţelor Terestre. Acum este în ultimul an de studiu, fiind una din cele patru fete de la specializarea „ Managementul organizaţiei“ şi spune că oamenii şi cursurile de aici au ajutat-o să îşi contureze personalitatea şi să devină mai puternică. „ M-am adaptat foarte repede în Academie şi mi-a plăcut foarte mult ce am găsit aici.Am fosrmat anumite relaţii şi prietenii pe care nu cred că le-aş fi format în mediul civil. Stând foarte mult împreună, a trebuit să desfăşurăm activităţi comune, să comunicăm, să ne cunoaştem. Aici mi-am conturat personalitatea şi sunt convinsă că nu aş fi fost atât de puternică, dacă nu aş fi urmat o şcoală militară“, adaugă Andreea, care spune că a realizat că nu ar mai putrea face altceva, cu aceeaşi plăcere. „ Când alegi armata, nu o alegi ca pe un simplu job. Aici îşi trebuie dăruire şi consecvenţă în pregătire, care face diferenţa la trecerea de la un grad la altul“, adaugă aceasta.

Acum, tânăra se pregăteşte intens pentru lucrarea de licenţă, deoarece îşi doreşte să termine cu o medie cât mai bună, după care intenţionează să meargă la Şcoala de Aplicaţii din Râmnicu Vâlcea. Îşi doreşte să devină instructor, însă nu ar spune niciodată „ nu“ unei misiuni internaţionale. Este puternică şi nu se teme de pericolele pe care le-ar putea întâlni. „ Pentru asta suntem făcuţi şi consider că ăsta este unul dintre scopurile fiecărei persoane care urmează o carieră militară“, încheie Andreea.

Ce-i place
„ Cel mai mult, îmi place să mă uit la filme militare, în care să văd echivalentul armatei, în alte ţări. Îmi place, de asemenea, să fiu înconjurată de oameni responsabili, iar în Academia am avut această şansă şi îmi place să călătoresc cât mai mult“, spune Andreea.
Ce nu-i place
„ Nu îmi place să cer oamenilor ceea ce eu nu pot oferi. În plus, nu sunt de acord nici cu lucrurile făcute doar de dragul de a fi făcute“, adaugă tânăra studentă.

Întrebări şi răspunsuri
De ce vrei să urmezi Şcoala de Aplicaţii la Vâlcea?

Principalul motiv este dat de faptul că mama mea locuieşte acolo şi vreau să fiu cât mai aproape de casă, să o simt pe ea în siguranţă.
Ce crezi că ai fi făcut, dacă nu alegeai o şcoală militară?
Sincer, acum consider că nimic nu mi s-ar fi potrivit mai bine. Cred totuşi că aş fi fost studentă la Jurnalism, tot aici, la Sibiu.
Ce alte satisfacţii ţi-a adus şcoala militară?
Aici, în Academie de exemplu, am avut ocazia să fac cursuri de alpinism, schi, înot, lucruri pe care probabil nu le-aş fi făcut, în afara Academiei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite