Anchetă la restaurantul de unde 19 tineri au ajuns aseară la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele Direcţiei Sanitar Veterinare şi cele ale Direcţiei de Sănătate Publică au mers la restaurantul de unde 19 tineri au ajuns aseară direct la Urgenţă, şi au prelevat diferite probe.

Citiţi şi:

Aproape 20 de tineri au ajuns de la banchet la spital cu toxiinfecţie alimentară (FOTO)

Rezultatele analizei microbiologice vor fi aflate în aproximativ trei zile. „Au fost 19 dintre consumatori care au prezentat o simptomatologie de toxiinfecţie alimentară cu alură stafilococică, adica vărsături, greţuri, dureri abdominale. Dintre aceştia doi au fost reţinuti pentru internarea în secţia contagioase. Se recoltează probe de alimente, se recoltează teste de salubritate, se recoltează coproculturi şi exudate nazofaringiene pentru a depista care este agentul etiologic incriminat în producerea acestei îmbolnăviri. Rezulatatele analizei microbiologice vor fi aflate în aproximativ 3 zile”, a spus medicul Elena Resiga, de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică. 

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) spun că este posibil ca valul de toxiinfecţii să se fi declanşat după ce elevii au mâncat peşte. „Din datele anamnetice se presupune că alimentul suspectat că ar fi cauzat îmbolnăvirea este peştele pangrasius servit pane şi cu garnitură de cartofi natur”, spune medicul Ioan Penţea, purtător de cuvânt al DSVSA.

Potrivit acestuia, „în cadrul programului de autocontrol, restaurantul în cauză este supravegheat prin examene de laborator efectuate din probele prelevate lunar, cu referire la materii prime, mâncăruri gătite, apă şi tampoane de sanitaţie, ultimele analize au fost efectuate la data de 23 mai a.c. toate probele fiind corespunzătoare”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite