Peste 10 tone de combustibil s-au “evaporat” de la Detaşamentul de Pompieri Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O anchetă în acest caz este în curs de desfăşurare, dosarul aflându-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Peste 10 tone de combustibil au dispărut de la Detaşamentul de Pompieri Mediaş, au stabilt reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, în urma unui audit. Potrivit MAI, de la Mediaş s-au „evaporat” 09, tone de benzină şi 9,16 tone de motorină, fapt pentru care a fost sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Prejudiciu de peste 50.000 de lei

La Mediaş, pe lângă ancheta Ministerului şi cea a Parchetului Militar, s-au făcut cercetări şi de către o comisie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu. 
“În urma cercetărilor efectuate de către o comisie din cadrul  Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a rezultat că în perioada 1 august 2008-1 august 2011  la Detaşamentul de Pompieri Mediaş din cadrul Inspectoratului a rezultat un prejudiciu de 892 de litri de benzină şi 9156 litri de motorină. Valoarea totală a prejudiciului este de 53.487 de lei”, a spus locotenet-colonelul Cosmin Balcu, inspector şef al ISU Sibiu.
Potrivit acestuia, cantitatea de combustibil care a dispărut de la Mediaş ar fi putut asigura funcţionarea normală a autospecialelor între 3 şi 6 luni, în funcţie de numărul de intervenţii. “La nivel local am  dispus monitorizarea permanentă a consumului de carburant şi verificarea cu mare atenţie a acestor consumuri”, a adăugat Balcu.

Şefii rămân la comandă
Acesta spune că, până la finalizarea cercetărilor şi stabilirea cu exactitate a vinovaţilor, şefii de la Mediaş rămân pe funcţii, singurele măsuri administrative luate fiind de “rotire” a anumitor cadre.

“Am mutat anumite cadre din funcţii pentru a evita alte probleme de această natură, pentru a evita starea de tensiune, anumite sincope care pot apărea în intervenţie. Au fost mutate mai multe persoane dintre care şi şeful de garaj de la Detaşamentul Mediaş care a fost mutat la Sibiu pentru cu scopul de a preveni alte situaţii”, a mai spus Balcu.

Peste 15 persoane cercetate
Potrivit şefului ISU Sibiu, în dosar au fost audiate mai multe persoane, şi peste 15 sunt cercetate.

Două dintre acestea, una cu funcţie de conducere, au fost trimise în consiliul de judecată al ISU Sibiu, însă nu se poate lua niciun fel de măsură împotriva lor până când Parchetul nu se pronunţă asupra vinovăţiei. “La nivel intern aşa este legislaţia, sunt cadre trimise  în consiliul de judecată însă  legislaţia nu ne permite să judecăm cadrele până când Parchetul Militar nu încheie situaţia”, a mai spus Balcu. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite