Anul 2010 a fost unul foarte bun pentru turismul sibian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolele de teatru au avut priză la public în 2010
Spectacolele de teatru au avut priză la public în 2010

Municipalitatea a tras linie şi a constatat că principalele evenimente culturale au avut parte de o audienţă mai mare decât în 2009. Şi obiectivele turistice au atras vizitatori mai mulţi în anul care se încheie peste câteva zile.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Aplauze la scenă deschisă la „Spărgătorul de Nuci”

Spectacol „Muzicienii de ieri şi de azi” la Teatrul Gong

Capitala Mărginimii Sibiului, „invadată“ de juni şi junese

În pofida faptului că anul 2010 a stat sub semnul crizei economice din toate punctele de vedere şi că nici domeniul cultural nu a fost ocolit de aceasta, pentru cele mai importante instituţii de cultură din Sibiu a rezultat o creştere a numărului de spectatori la evenimentele care au atras o audienţă net mai mare decât în 2009. Principala insituţie culturală din oraş, Teatrul Naţional Radu Stanca, a avut parte de un 2010 cu rezultate bune. Festivalul Internaţional de Teatru a dus din nou „greul” în privinţa atragerii de spectatori şi turişti deopotrivă în municipiul reşedinţă de judeţ. Astfel în anul 2010 teatrul sibian a numărat aproximativ 460.000 de spectatori care au urmărit spectacolele puse în scenă, faţă de aproximativ 400.000 de spectatori care au mers să vadă spectacolele în anul 2009. Şi în ceea ce priveşte numărul de premiere, acestea au fost mai multe, respectiv 16 în 2010 faţă de 14 în anul anterior.

Teatrul Naţional Radu Stanca are un repertoriu de 72 de spectacole, printre care şi renumitul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete. Şi Teatrul Gong a ieşit pe plus la bilanţul pentru anul în curs în care a prezentat peste 300 de spectacole în ţară şi străinătate în faţa a aproximativ 40.000 de spectatori. În plus, Teatrul Gong a încheiat 70 de parteneriate educaţionale cu şcoli şi grădiniţe, iar sala de spectacole a Teatrului a găzduit peste 60 de evenimente. „Teatrul Gong a fost recent preluat de municipalitatea sibiană, iar evoluţia acestei instituţii va fi urmărită îndeaproape pentru că Teatrul Gong este o instituţie sibiană cu mare potenţial” spune primarul Klaus Iohannis.

Baletul, ascensiune fulminantă
Teatrul de Balet Sibiu a înregistrat o creştere semnificativă în numărul de spectatori pe care i-a avut pe parcursul anului în curs, comparativ cu anul precedent. În anul 2009, proaspăt înfiinţatul Corp de Balet a prezentat publicului 16 spectacole, printre care trei premiere, numărul total de spectatori fiind de aproape 4.900. În 2010 numărul acestora a crescut simţitor. „Aproape 14.000 de spectatori au urmărit cele 20 spectacole de balet, printre care s-au numărat şi cinci premiere” a mai explicat Iohannis.

Creşteri la Zoo şi la Turnul Sfatului

Grădina Zoologică stă foarte foarte bine la capitolul vizitatori. Anul acesta cifra a ajuns la 178.000, mai mult cu aproximativ 3.000 faţă de anul trecut, asta şi pentru că au fost aduse animale noi, precum cele două zebre, aduse de la Budapesta. Baia Neptun a avut şi ea parte de un număr destul de mare de clienţi. În 2009, aproximativ 87.000 de sibieni au trecut pragul acesteia, iar în primele 11 luni ale anului 2 numărul acestora a fost de aproape 80.000. În fine unul din obiectivele turistice majore ale oraşului, Turnul Sfatului din Piaţa Mare, a primit pe parcursul acestui an un număr de aproximativ 29.000 de vizitatori, faţă de 24.000 în anul precedent.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite