Amenzi zilnice de 35.000 de lei împotriva muncii la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu împotriva muncii la negru a adus numai săptămâna trecută  amenzi totale de 176.000 de lei. Campania naţională împotriva muncii la negru, demarată la începutul lunii mai, s-a soldat în judeţul Sibiu cu amenzi record.

CITEŞTE ŞI:

ITM Sibiu luptă o lună împotriva muncii la negru

ITM Sibiu explică firmelor sibiene Codul Muncii

Echipele mixte, formate din angajaţi ai ITM, ai Gărzii Financiare, ai Poliţiei şi ai Jandarmeriei au aplicat numai săptămâna trecută amenzi totale de 176.000 de lei. În total, au fost controlaţi 56 de angajatori, 40 fiind sancţionaţi. 13 persoane au fost depistate ca lucrând fără forme legale.

“În afara amenzilor noastre, care se ridică la 158.000 de lei, Garda Financiară a aplicat un număr de cinci amenzi în valoare totală de 12.000 de lei iar Poliţia a aplicat cinci sancţiuni în valoarea de 6.000 de lei pentru desfăşurarea de activitate comercială ilicită. Controalele au avut loc în special înainte de masă şi după-masa însă începând de săptămâna aceasta vom merge în control şi noaptea, vizate fiind în spacial barurile şi cluburile de noapte”, a declarat Francisc Torok, directorul ITM Sibiu.

Autorităţile sibiene au mai informat ieri că majoritatea firmelor amendate sau avertizate au ca obiect de activitate comerţul (36 la sută), prestările de servicii (18 la sută), prelucrarea lemnului (18 la sută) şi contrucţiile (9 la sută). Controalele de săptămâna aceasta vor fi efectuate de cinci echipe al ITM, patru ocupându-se de zona Sibiului şi una de zona Mediaşului. În total, în 2011 în judeţul nostru au fost depistaţi 210 muncitori la negru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite