Alin Ciobotaru a descoperit gloria în atletism (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul, legitimat la Clubul Steaua, a câştigat zeci de trofee pe plan naţional, cât şi internaţional si spune că că sportul este totul pentru el

Alin Ciobotaru este un tânăr plin de viaţă, încrezător în propriile puteri şi dornit de reuşită. Deşi are doar 22 de ani, deţine deja un palmares impresionant în ateltism, având nenumărate medalii şi diplome. Tânărul a câştigat deja de zece ori titlul de campion naţional la probele de 10, 20 şi 50 de kilometri marş şi a reuşit să doboare recorduri la competiţiile la care a participat.
Alin a început să facă sport încă de la vârsta de 12 ani şi spune că un rol extrem de important în această decizie l-a avut sora lui, care practica la vremea respectivă atletismul. Şi-a dat imediat seama că asta era ceea ce îşi dorea să facă, iar în scurt timp, podiumul şi medaliile aveau să devină deja o obişnuinţă pentru el. Primul concurs la care a participat şi pe care l-a şi câştigat a avut loc la Bacău, pe când Alin împlinise doar 13 ani, iar prima sa victorie importantă a venit la doar câteva săptămâni, când s-a clasat pe prima poziţie la Campionatul Naţional de Sală, desfăşurată tot la Bacău. Cu aceeaşi ocazie, Alin a reuşit să stabilească şi un nou record naţional pe lungimea de 3.000 de metri, terminând competiţia în 15 minute şi 15 secunde. „ Am bătut vechiul record cu un minut, ceea ce însemna extreme de mult, pentru distanţa parcursă. Îmi amintesc că în momentul în care am urcat pe podium am fost extrem de emoţionat, era ceva nou pentru mine, dar totodată ceva foarte plăcut“, spune tânărul, care, în urma acelei competiţii s-a ambiţionat să ajungă la rezultate cât mai înalte.

S-a „ardelenizat“ în urmă cu trei ani
În Sibiu, Alin locuieşte de la vârsta de 19 ani, datorită antrenorului său. Spune că s-a acomodat atât de bine aici, încât ar putea să râmână pentru totdeauna. Pentru că mai are încă multe trofee de câştigat, tânărul îşi dedică cea mai mare parte a timpului antrenametelor şi pregătirii pentru competiţiile la care participă. „ Antrenamentele sunt diferite, în funcţie de perioada anului. Astfel, dacă în primele luni ale anului mă antrenez pentru proba de 10 kilometri, între martie şi august pregătirile sunt pentru proba de 20 de kilometri, iar ultima parte , pentru cea de 50 de kilometri. Ceea ce diferă este volumul de muncă, acesta variind între 20 şi aproximativ 40 de kilometri zilnic“, explică atletul. Locurile sale preferate pentru antrenament sunt Parcul Sub Arini, pe care spune că l-a „măsurat“ metru cu metru, drumul spre Răşinari şi Pădurea Dumbrava.

Planuri mari pentru viitor

În prezent, sportivul se pregăteşte intens pentru ultima competiţie la care va participa anul acesta- proba de 50 de kilometri marş, de la Campionatul Mondial. Alin îşi propune, pe lângă câştigarea titlului, şi stabilirea unui nou record, prin doborârea celui actual, care este de 4 ore şi 17 minute. Deţinător de trofee şi pe plan internaţional, tânărul are în vâedere şi o calificare la Olimpiada din 2012, care va avea loc în Anglia. Cât despre timpul liber, Alin spune că şi-l petrece tot prin sport, jucând fotbal cu prietenii sau mergând la înot.

Întrebări şi răspunsuri
Ai vreun model de sportiv?

Silviu Casandra şi Andrei Daniel mi-au fost modele şi totodată mentori, pe toată perioada junioratului, eu încercând să copies modul lor de pregătire.
Din punctul tău de vedere, este sportul apreciat la adevărata sa valoare, în România?
Categoric, nu. Mai ales în atletism, unde avem foarte mulţi sportivi cu rezultate deosebite chiar pe plan internaţional, care ar merita să fie apreciaţi mult mai mult.
Cât de important este sportul, pentru tine?
Având în vedere că îl practice de la o vârstă foarte fragedă şi m-a ajutat să cunosc multă lume, să îmi dezvolt personalitatea şi caracterul, sportul este unul dintre cele mai importane lucruri pentru mine. Şi recomand tuturor să facă cât mai mult sport.

Ce-i place
„Îmi plac foarte mult dulciurile, să ascult muzică şi nu ratez niciodată distracţiile cu prietenii. Imi place, de asemenea, să vizitez diferite locuri şi sper să ajung să cunosc şi altepe decât pe cele pe care deja le-am văzut“, spune tânărul
Ce nu-i place
„Nu-mi place să citesc, să mă plimb, nu-mi place să merg la shopping, deşi acum se pare că este la modă acest lucru, nu-mi plac viciile şi nici oamenii care nu sunt punctuali“, a completat acesta.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite