Alimente periculoase, descoperite de inspectorii sanitar-veterinari din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au aplicat amenzi în valoare de 4.000 de lei şi au confiscat 161 de kilograme de alimente, în urma controalelor efectuate în această lună.

CITIŢI ŞI

Fermele sibiene au fost amendate cu 5.400 de lei

De la începutul lunii, inspectorii DSVSA Sibiu au controlat 21 depozite alimentare, două depozite frigorifice, 17 unităţi de tip hipermarket şi supermarket, 23 unităţi de profil şi standuri care comercializează legume şi fructe.

De asemenea au fost efectuate examene bacteriologice la 660 probe de materii prime şi produse finite de origine animală, 135 examene fizico chimice, 76 examene microbiologice şi 28 determinări de contaminanţi din produse de panificaţie, patiserie, legume şi fructe.

„ În urma controalelor efectuate s-au constatat abateri de la normele specifice acestui domeniu de activitate: nu sunt asigurarte condiţiile optime de igienă pentru depozitarea produselor, manipularea şi transportul unor produse alimentare în condiţii necorespunzătoare, ambalaje deteriorate la unele produse depozitate, documente incomplete care să ateste provenienţa, cantitatea şi calitatea produselor recepţionate sau etichetarea neconformă a unor produse “, precizează Ioan Penţea, purtător de cuvânt DSVSA.

Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate cinci amenzi, în valoare de 4.000 lei la două depozite alimentare, două  hipermarketuri şi un comerciant persoană fizică, iar alţi cinci agenţi economici au fost avertizaţi. Au fost, de asemenea, confiscate şi distruse 161 kg produse alimentare diverse, în valoare de 986 lei, improprii din punct de vedere calitativ, pentru consum uman.

„D S V S A  Sibiu atenţionează operatorii economici că au obligaţia de a retrage de la comercializare produsele alimentare alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei sau depozitării şi de a solicita medicul veterinar arondat pentru a lua măsuri în consecinţă“, completează Ioan Penţea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite