Sibiu: Crucea Roşie a deschis Banca de Alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Crucea Roşie a deschis Banca de Alimente
Sibiu: Crucea Roşie a deschis Banca de Alimente

Sibienii pot să-şi ajute semenii aflati în situaţii dificile, donând alimente neperisabile, în cadrul unui proiect inedit lansat de Crucea Rosie, care a înfiinţat la Sibiu Banca de Alimente.

Ca o soluţie urgentă de ajutorare a familiilor sărace din judet, lovite greu de criza economică, Banca de Alimente înfiinţată de Crucea Rosie Română este deschisă oricarui sibian care îşi face cumparaturile în magazinele implicate. La Sibiu, la aceasta iniţiativă a raspuns pâna acum Hypermarketul Carrefour.

Cum puteti ajuta

ând mergeti la cumparaturi, veti gasi pe rafturile magazinului informatii despre alimente neperisabile care pot fi cumparate si depuse în Banca de Alimente. Dupa ce ati pus în cos produsul sau produsele pe care le-ati ales pentru Banca de Alimente, achitati cumparaturiloe la casa, iar la iesirea din magazin, unde sunt locurile de depozitare, gasiti etichete cu sigla Bancii de Alimente. O aplicati pe produs si îl depuneti în containerele speciale. Acestea sunt ulterior cântarite, sigilate si transportate într-un depozit, unde sunt sortate. 
Azi dimineaţă, când încă nu a fost lansat oficial proiectul, containerele erau deja pe jumătate pline, semn că iniţiativa este apreciată de sibieni. „Cred că este o idee binevenită în aceste vremuri. Este bine ca fiecare să ajutam cum putem“ a declarat Elena Hotărău,  un client care a cumparat si un produs pentru a-l dona.

Alimentele distribuite dupa anchete sociale

Mai departe, voluntarii Crucii Rosii vor avea grijă ca alimentele să ajungă  la cei care au nevoie disperată de astfel de ajutoare. „Noi vom distribui alimentele colectate pe baza anchetelor sociale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului Sibiu si de către serviciile specializate din cadrul primăriilor din judeţ“ a precizat Cristina Bîzu, asistent social şi coordonator programe la Crucea Roşie Sibiu.
Voluntarii Crucii Rosii vor ca acest proiect să fie derulat în cât mai multe orase, astfel că pe lângă Sibiu, vor fi înfiinţate Bănci de Alimente şi în Arad, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Focşani, Iaşi, Oradea, Piteşti şi Suceava.

Proiecte asemănătoare s-au derulat cu mare succes şi în alte ţări din Uniunea Europeana, precum şi în SUA şi Canada. 
 

Prefectul, şeful poliţiei şi preşedintele CJ la cumpărături pentru nevoiaşi

Invitaţi de voluntarii Crucii Roşii să deschidă oficial campania, prefectul, şeful poliţiei şi preşedintele CJ Sibiu au făcut ceva ce nu fac foarte des, au mers la cumpărături, dar de data aceasta nu pentru ei, ci pentru familiile nevoiaşe. Cel mai preocupat de cumpărături pentru săraci s-a dovedit prefectul Constantin Trihenea care a ţinut să umple coşul cu bucate de la făină de mălai, până la ketchup şi muştar, valoarea totală a cumpărăturilor fiind de 370 de lei. Deşi a întârziat puţin, prefectul a şi stat cel mai mult printre rafturi.


Ce puteti dona
Banca de Alimente este deschisă pentru alimente de baza neperisabile, cum ar fi mălai, făina de grâu, zahăr, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaş, lapte praf. Sibienii găsesc marcaje cu însemnele campaniei şi la rafturile cu conserve, la cele cu paste fainoase, produse instant, dulciuri şi chiar la cele cu hrană pentru bebeluşi sau cu produse dietetice.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite