Alexandrina Hristov - primul vizitator al Muzeului Labirint deschis în centrul Sibiului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Labirint si-a deschis, ieri, portile in Piata Mare. În ciuda vremii neprietenoase, sibienii au venit in numar mare sa descopere reprezentarile pieselor din patrimoniul muzeelor partenere - Muzeul Naţional Brukenthal, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Casa Teutsch.

CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT

Vizitatorii au fost încantaţi de cele 130 de panouri expuse în Muzeul Labrint, grupate pe 11 teme, de la joc la vânătoare, de la ritual la conflict, de la meşteşug la muzică, care evidenţiază elementele comune pe care le au o parte din piesele din patrimoniul deţinut de cele trei muzee.

“Muzeul Labirint organizat de Fundaţia Culturală Artex nu se doreşte a fi un proiect ştiintific, ci unul de promovare a patrimoniului muzeelor din Sibiu. Este o provocare, un mod inedit prin care noi ne-am propus sa aducem arta cat mai aproape de oameni, pentu ca dupa experientele pe care Sibiu le are de cativa ani cu teatrul in strada, cu filmul in strada, conceptul de muzeu in strada vine ca o completare fireasca si necesara”, a declarat Vlad Velcu, PR al Fundatiei Culturale Artex.

Valeriu Olaru, director al Complexului National Muzeal Astra si Dr. Wolfram Theilemann, director general al Muzeului Bisericii Evanghelice – Casa Teutsch s-au aratat, la randul lor, incantati de provocarea oferita de Muzeului Labirint. “Sper ca sibienii sa aiba curajul sa traverseze acest Labirint, sa se cunoasca mai bine pe sine si pe noi ca Muzee si sa iasa din el mai imbogatiti spiritual si cultural”, au declarat ei.

Cei aflati la deschiderea Labirintului s-au putut bucura de un recital susţinut de Alexandrina Hristov, o artistă originară din Republica Moldova.  “Sunt incantata sa fiu alaturi de voi in cadrul acestui Labirint pe care sper ca sibienii sa-l descopere intr-un numar cat mai mare”, a declarat Alexandrina, care i-a incantat pe vizitatori cu piesele “Noi doi”, “Om de lut”, La femme qui t’aime” sau “Cutite si sageti de foc”.

Pentru că Muzeul Labirint este un proiect de promovare a muzeelor sibiene, în contextul Zilei Internaţionale a Muzeelor şi a Nopții Muzeelor şi se doreşte un eveniment cât mai accesibil publicului de toate vârstele, spectacolele prezentate în spaţiul de expoziţie vor fi dintre cele mai diverse. In zilele urmatoare pe scena din Muzeul Labirint vor mai urca trupele The Amsterdams, Guilty Lemon, Plenty şi Qvartetul Intermezzo, Compania Commedia - Târgu Mureş si trupe de actori de la Teatrul Național Iaşi şi Teatrul Gong Sibiu. Meşteri populari din Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov vor reînvia patru alteliere meşteşugăreşti: pictură pe sticlă, confecţionare păpuşi din materiale ecologice, împletituri din fibre vegetale şi prelucrare a lemnului. Muzeele partenere îşi vor prezenta oferta de programe educative şi programul oferit de Noaptea Muzeelor iar serile din Labirint se vor încheia cu proiecţii de film documentar oferite de Studioul Astra Film.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite