Sibiu: Alexandra Petria, actual topmodel, viitor chirurg plastic (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Alexandra Petria, actual topmodel, viitor chirurg plastic (PORTRET)
Sibiu: Alexandra Petria, actual topmodel, viitor chirurg plastic (PORTRET)

Alexandra Petria este fotomodel de şase ani şi reprezintă România la Miss Europe & World Junior 2009, concurs care va avea loc pe 25-26 septembrie la Praga.

Are 1,76 metri înălţime, 52 de kilograme iar măsurile ei sunt 89-59-90. Fermecătoare, foarte inteligentă şi extrem de cerebrală. Aşa este Alexandra Petria, o sibiancă de 21 de ani care şi-a câştigat prin modul firesc de a fi dreptul de a reprezenta România la Miss Europe & World Junior 2009. Concursul internaţional de frumuseţe supranumit „Princes of the World“ va avea loc la Praga în perioada 25-26 septembrie şi va reuni frumuseţi din peste patruzeci de ţări. Alexandra este model al agenţiei 4IMAGE din Sibiu şi are un palmares impresionant în modeling, începându-şi cariera la 15 ani. „Când eram mică mă probam mereu în faţa oglinzii în hainele mamei sau ale mătuşii, în pantofii lor cu toc. Urmăream toate concursurile de miss şi mă imaginam pe mine acolo. De când mă ştiu mi-a plăcut să pozez. Pe la 15 ani, când aveam o înălţime de 170 de centimetri, m-am apucat de modeling“, povesteşte Alexandra începuturile.

A prezentat pentru mari creatori de modă

Frumuseţea ei nu se încadrează în tiparul deja clasic pe podiumurile de modă, modelul femeii-copil, foarte slabă şi fără forme. Dar asta o face cu atât mai specială, câştigând titluri importante de frumuseţe cum ar fi Miss Romania Global Beauty Queen (China, 2008), Miss Total (2007), Miss Ardeal Romania (2005). „Cea mai mare satisfacţie mi-a adus-o titlul de Miss Romania Global Beauty Queen. Am stat o lună şi jumătate în China şi am învăţat foarte multe, am participat la shooting-uri şi tot felul de campanii, a fost o experienţă minunată. Oricum, mie mai mult îmi place să pozez decât să defilez pe catwalk“, declară fotomodelul. Prin participări la evenimente de modă nu avea cum să nu intre în vizorul unor designeri precum Cătălin Botezatu ori Irina Schroter. A atras atenţia şi revistelor pentru bărbaţi, fiind protagonista unor pictoriale sexy în Maxim şi FHM, dar spune că nu ar face poze complet dezbrăcată. „Am apărut în aceste reviste, dar pictorialele au fost ceva gen baby doll. Mi s-a propus să apar şi în Playboy, dar nu mă tentează. Nu mi se pare că sunt genul, am o faţă de copil şi nu îmi place asocierea“, precizează Alexandra.

Vrea să se facă chirurg plastic

Alexandra nu este doar un fotomodel apreciat, ci şi o studentă silitoare. Este în anul trei la Facultatea de Medicină şi spune că visul ei cel mai mare e să lucreze în domeniul chirurgiei plastice şi reparatorii. „Mereu am fost atrasă de frumos, îmi place şi modelingul şi chirurgia plastică şi vreau să le îmbin, de aceea am dat la Medicină. Ştiu că este foarte mult de învăţat, dar nu mă sperie munca sau lunga perioadă de studii, mereu am învăţat bine. În modeling puteam să fac mai multe, dar am preferat să nu-mi neglijez studiile. Eu chiar merg la cursuri, nu lipsesc, încerc să mă ţin de şcoală. De modeling mă ocup în timpul liber, în week-end-uri şi în vacanţe“, conchide Alexandra.
Profil
Născută: 20 decembrie 1987, Sibiu
Studii: Studentă în anul al III-lea la Facultatea de Medicină
Familie: Necăsătorită

Ce-i place
Corpul frumos cu mult sport se ţine. Alexandra nu face aerobic şi fitness pentru că trebuie, ci pentru că este cu adevărat pasionată de activităţile sportive. „Îmi place foarte mult sportul, de la trei ani am tot practicat diverse sporturi. Am făcut tenis, schi, înot, şi acum mai schiez, aici şi în străinătate“, declară tânăra. 
Ce nu-i place
„Nu-mi place ceaiul verde ori negru şi să mănânc numai salate. Probabil că dacă aş mânca doar câte o frunză de salată, n-aş avea energie să fac nimic. Eu mănânc de toate, dar nu alimente nesănătoase. Nici dulciuri nu prea mănânc, poate pentru că am mâncat prea multe când eram mică.“

Întrebări şi răspunsuri
Este lumea modelingului atât de dură precum se spune?
Este o lume frumoasă, în cele zece minute când prezinţi creaţiile vestimentare pe catwalk. Dar în spate este foarte multă muncă, multe ore de pregătire, drumuri, sacrificii.

Cât de mult contează frumuseţea la un concurs de Miss?
În mod cert nu contează numai frumuseţea. Trebuie să ai un aspect plăcut, să ştii să vorbeşti şi să comunici, să fii diplomat, să te descurci în orice situaţie, să ştii două-trei limbi străine.
T
u câte limbi străine ştii?
Patru. Germană şi engleză vorbesc foarte bine, franceză şi spaniolă bine.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite