Pasarela de pe DN1 Sibiu - Cluj-Napoca, din Alba-Iulia, a intrat în reparaţii. În Alba-Iulia traficul este deviat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare se vor desfăşura pe o perioadă de zece luni. Circulaţia auto pe sub pasarelă va fi restricţionată în totalitate. Traficul va fi deviat pe şoseau de centură a oraşului Alba Iulia.

CITEŞTE ŞI:

Boc: Autostrada Piteşti - Sibiu "va pleca la drum în acest an"

18 milioane de euro pentru supervizarea autostrăzii Sibiu - Orăştie

Proiectul de modernizare a pasarelei peste calea ferată de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş a intrat în prima fază a lucrărilor. „La momentul acesta se intevine la pilonii de susţinere a pasajului. Se lucrează la structura de rezistenţă, respetiv la consolidarea pilelor“, a spus Silvia Moldovan, directorul Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Aceasta a precizat că au fost obţinute şi avizele pentru lărgirea intrării pe şoseau de centură. „Este vorba despre o bretelă, o supralărgire de 1,70 metri în punctul dinspre Sebeş, atât cât ne permite terenul“, a mai spus Silvia Moldovan.

Pasarela a fost construită în anul 1974 şi va fi reabilitată în totalitate. Licitaţia a fost câştigată de firma SC Concefa SA Sibiu care s-a angajat că va finaliza lucrările în zece luni. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 17,7 milioane de lei, iar sumele provin în mare parte din fonduri europene. Demararea lucrărilor duce la crearea a 110 noi locuri de muncă.

Circulaţie deviată

Circulaţia va fi închisă în zona pasarelei în funcţie de organizarea şantierului. „Odată cu începerea lucrărilor, circulaţia auto pe sub pasarelă va fi restricţionată în totalitate. Accesul auto dinspre cartierul Partoş va fi deviat pe sensul de intrare pe şoseaua de centură a oraşului Alba Iulia. Maşinile vor circula pe ambele sensuri pe acest tronson“, a explicat Dorin Davidaş, şeful Serviciului Rutier Alba.

image

În următoarele săptămâni se vor amenaja două sensuri giratorii pentru devierea traficului auto. Unul la intersecţia şoselei de centură cu strada Mărăşeşti şi altul la intersecţia străzii Clujului cu şoseaua ocolitoare a oraşului. Tirurile, camioanele şi autobuzele vor intra în oraş dinspre Teiuş, după parcurgerea în întregime a şoselei de centură.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite