Al treilea emir ca importanţă din Emiratele Arabe participă la prezentarea piesei sale la Festivalul de Teatru de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto FITS
Foto FITS

Sultanul Bin Mohammed al-Qasimi, al treilea emir, ca importanţă, din Emiratele Arabe Unite, va participa la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), spectacolul realizat după piesa sa "Piatra neagră" fiind prezentat, sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Thalia.

CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO DE LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU

CITEŞTE ŞI:

Programul de astăzi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu în imagini

Potrivit organizatorilor FITS 2011, sultanul Bin Mohammed al-Qasimi, al treilea emir, ca importanţă, din Emiratele Arabe Unite, va participa, sâmbătă, la prezentarea piesei sale în cadrul ediţiei din acest an a manifestării.

"Emirul urmează să ajungă mâine (vineri - n.r.) la Sibiu şi va participa, sâmbătă, la spectacolul realizat după piesa sa. Spectacolul se numeşte «Piatra neagră» şi este jucat de actorii Teatrului Naţional din Sharjaj", a declarat corespondentului MEDIAFAX Adrian Tibu, purtătorul de cuvânt al FITS.

Spectacolul "Piatra neagră" va fi prezentat, sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Thalia din Sibiu.

"Ceea ce predomină astăzi în societatea islamică este cunoscut sub numele de mişcare de reformare a Islamului, fondată pe baze religioase, sociale şi politice, dar extremiştii, în încercarea de impunere în faţa inamicilor Islamului, transformă această mişcare spre terorism. În spectacolul nostru - «Piatra Neagră» - prezentăm o formă de expresie a acestei mişcări, condusă într-o direcţie care doreşte binele şi care dezaprobă mişcarea teroristă. Spectacolul se bazează pe nume, date şi evenimentele istorice reale care au avut loc în timpul luptei lui Alaqramtp cu califatul Abbasid. Sperăm ca acest spectacol să permită publicului să-şi facă o idee corectă şi reală în ceea ce priveşte sursa terorismului pe de-o parte, şi ceea ce spune Sfântul Coran, pe de altă parte: «Urmează calea Domnului cu chibzuială şi propovăduieşte înţelept şi cu îngăduinţă»", scrie sultanul Bin Mohammed al-Qasimi în prezentarea spectacolului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al FITS, emirul a fost prezent şi la ediţia din 2010 a festivalului, având o altă piesă în programul manifestării.

De asemenea, şeicul îşi va lansa o carte la Sibiu în cadrul Sibiu BookFest, la prezentarea volumului urmând să participe şi Yacub Yousif Al-Hosani, ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România.

Volumul se intitulează "Întoarcerea lui Hulagu" şi este o piesă de teatru în patru acte având subiect istoric, respectiv căderea Imperiului Abassid sub loviturile hanului mongol Hulagu.

"Din lecturile mele din istoria naţiunii arabe, am înţeles că ceea ce s-a întâmplat în statul Abbasid înainte de prăbuşirea lui este aidoma cu ce se întâmplă acum la nivel arab, ca şi cum istoria s-ar repeta. Aşadar, am scris această piesă de teatru, dintr-o perspectivă istorică, despre o realitate dureroasă. Toate numele personajelor, locurilor şi evenimentelor, din această piesă de teatru, sunt reale. Fiece expresie din acest text arată în mod limpede ceea ce i se întâmplă naţiunii arabe", spune sultanul în prefaţa volumului.

Lansarea cărţii va avea loc, sâmbătă, de la ora 13.00, în pavilionul Sibiu BookFest din centrul Sibiului.

FITS este considerat cel mai important festival al artelor din România şi al treilea din Europa.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite