Al șaptelea focar de rubeolă a fost confirmat oficial la Sibiu, la Colegiul Independența

0
Publicat:
Ultima actualizare:

19 elevi de la Independența au fost diagnosticați până acum cu rubeolă, iar numărul celor bolnavi, din toate cele șapte focare confirmate până acum, a ajuns la 79.

Specialiștii epideiologi din cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică au confirmat apariția celui de-al șaptelea focar de rubeolă în județ, la Colegiul Tehnic “Independenţa” din Sibiu, unde au fost înregistrate 19 cazuri.

Celelalte focare declarate pâna în prezent sunt la Colegiul Economic “Gh. Bariţiu” (14 cazuri), Industrial Alimentar (7), Energetic (11 cazuri), “O.Goga” (16), “Gh. Lazăr” (6) şi “O. Ghibu” (6).
 
Potrivit medicilor sibieni, principalele recomandări şi măsurile antiepidemice care se impun în această situaţie sunt informarea imediată a colectivităţii la apariţia primului caz de îmbolnăvire; prezentarea la medicul de familie sau specialistul de boli infecţioase pentru tratament şi luare în evidenţă; respectarea recomandărilor privitoare la necesitatea izolării persoanei bolnave (minim 5 zile de la debutul erupţiei, pentru rubeolă); revenirea în colectivitate numai după obţinerea avizului epidemiologic de la medic și acceptarea vaccinării de către contacţii care nu sunt vaccinaţi conform metodologiei în vigoare.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite