Al nouălea focar de rubeolă s-a confirmat în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boala se extinde alarmant în rândul liceenilor sibieni. Medicii au mai confirmat un focar, la Grupul Şcolar Tălmaciu, iar numărul total al copiilor care s-au îmbolnăvit până acum sare de 200.

Ultimele date centralizate de către reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică arată că, în primele două luni, în judeţ 217 copii s-au îmbolnăvit de rubeolă.

La grupul Şcolar Tălmaciu a fost confirmat cel de-al nouălea focar de rubeolă, fiind înregistrate 10 cazuri. Celelalte opt focare sunt la  

Colegiul Economic “Gh. Bariţiu” (37 cazuri), Industrial Alimentar (22), Energetic (13 cazuri), “O.Goga” (18), “Gh. Lazăr” (9), “O. Ghibu” (10), Colegiul Tehnic “Independenţa” (35) şi  Colegiul Brukenthal (21).

Potrivit medicilor sibieni, principalele recomandări şi măsurile antiepidemice care se impun în această situaţie sunt informarea imediată a colectivităţii la apariţia primului caz de îmbolnăvire; prezentarea la medicul de familie sau specialistul de boli infecţioase pentru tratament şi luare în evidenţă; respectarea recomandărilor privitoare la necesitatea izolării persoanei bolnave (minim 5 zile de la debutul erupţiei, pentru rubeolă şi minim 7 zile pentru scarlatină); dezinfecţie uzuală şi aerisirea frecventă a sălilor de clasă; revenirea în colectivitate numai după obţinerea avizului epidemiologic de la medic; acceptarea vaccinării de către contacţii care nu sunt vaccinaţi conform metodologiei în vigoare.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite