Aglomeraţie la târgul de produse tradiţionale „Slow Food“ din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de sibieni au mers în această dimineaţă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiuiul, unde a avut loc prima ediţie a Târgului de produse tradiţionale "Slow Food".

Sute de bebeluşi s-au distrat astăzi de-a buşilea în Dumbrava Sibiului

Încă de la deschidere, oamenii s-au grăbit să pună mâna pe bunătăţile aduse de producătorii autohtoni. Pâinea de casă, brânzeturile şi diferitele specialităţi din carne au fost printre cele mai solicitate produse. „ de casă se face cu foarte puţină drojdie. Aluatul dospit se lasă de pe o săptămână pe alta, iar cu o seară înainte de a face pâinea se face plămădeala, iar dimineaţa, produsul final. Este foarte mult de muncă, dar iese ceva bun, ecologic“, a spus Codruţa Bucşa, participantă la târg.


Oamenii care au ajuns în muzeu nu s-au dat înlături însă nici de la plăcintele cu prune sau brânză, turta dulce sau hencleşul făcut în casă. După vizitele făcute la standurile producătorilor, oamenii au plecat cu cel puţin un produs către casă. „ Eu am cumpărat zacuscă şi lebăr, după posibilităţi.  Spre deosebire de cele din comerţ, care parcă sunt făcute cu un kilogram de sare, acestea au un gust foarte bun, se vede că nu au chimicale. Preţurile sunt puţin cam mari, dar probabil acest lucru se datorază faptului că produsele sunt ecologice.

image


Şi pentru ca atmosfera să fie una de sărbătoare, Ansamblul Folcloric „Cindrelul - Junii Sibiului“ au susţinut un spectacol de zile mari, pe scena de pe lac. Târgul mai poate fi vizitat până la ora 20.00.

Pentru ultimele noutaţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite