Sibiu: Agitaţie şi emoţii în prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Agitaţie şi emoţii în prima zi de şcoală
Sibiu: Agitaţie şi emoţii în prima zi de şcoală

Pentru aproximativ 70.000 de elevi sibieni, astăzi a sunat din nou clopoţelul începutul de an şcolar

Agitaţie mare în această dimineaţă în toate unităţile de învăţământ din Sibiu. După numeroase pregătiri, cumpărături de rechizite pe ultima sută de metri, elevii au început un nou an şcolar. Chiar dacă cei mai mulţi au fost fericiţi de reîntălnirea cu colegii, mulţi dintre părinţii care i-au însoţit şi-au arătat nemulţumirea pentru problemele din sistem.

Emoţii pentru cei mici

Cei mai emoţionaţi au fost cu siguranţă bobocii, care au păşit în această dimineaţă pentru prima dată pragul unei şcoli. Îmbrăcaţi frumos, cu buchete mari de flori în mână şi însoţiţiţi de părinţi, aceştia erau nerăbdători să îşi cunoască dascălii şi colegii. “Îmi place la şcoală. Am cumpărat ieri un buchet mare de flori pentru doamna învăţătoare şi abia aştept să văd clasa.”, ne-a spus Patricia Leonte, care a păşit astăzi în clasa I.
Dacă cei mici s-au arătat nerăbdători să înceapă noul an, pentru elevii mai mari prima zi de şcoală a însemnat reîntâlnirea cu colegii de clasă şi o bună oportunitate pentru a depăna amintiri din vacanţa de vară. Aceştia au fost nerăbdători să îşi vadă colegii, s-au îmbrăţişat şi mulţi au stat la o primă ţigară cu colegii, până la începerea festivităţilor de deschidere a anului şcolar. “Sunt foarte bucuroasă că mi-am revăzut prietenele pe care nu le-am întâlnit aproape deloc în cele trei luni de vacanţă. Vom sta să se termine festivitatea şi cu siguranţă vom ieşi la un suc. Avem foarte multe de povestit”, ne-a spus Noemi Fulop, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Octavian Goga”.

Nemulţumiri printre părinţi

Obiceiurile elevilor nu au fost însă pe placul tuturor părinţilor care au luat parte la deschiderea noului an, mulţi dintre aceştia declarându-se nemulţumiţi de faptul că se fumează atât de aproape de şcoală. Părintele unui băiat proaspăt intrat în clasa a IX-a la Colegiul Brukenthal este de părere că ar trebui scos fumatul din şcoală. “În primul rând să nu se mai fumeze şi să nu mai fie atât de încărcat programul copiilor. Apoi ar trebui să se reintroducă uniforma cu număr matricol, cel puţin la liceu”. Pe de altă parte, mama unei fete de clasa a IX- de la acelaşi colegiu nu are multe de reproşat şcolii, o deranjează însă un lucru, generat de metoda de admitere în liceu. “Mă deranjează lupta asta pentru note, care nu reflectă neapărat cunoştiinţele copiilor. Se dau note prea uşor pentru că se ţine cont de ele la admitere. Aşa a fost şi în clasa a VIII-a pentru liceu şi aşa va fi şi dintr-a IX-a până în a XII-a, pentru admiterea la facultate. Atunci profesorii nu pot să fie obiectivi. Iar rolul învăţământului ăsta este, să-l atingă pe copil atunci când merită şi să-l recompenseze atunci când trebuie. De aici apar mai multe probleme. În rest aici la şcoala la care este copilul meu, relaţia între profesori şi elevi este foarte bună şi este disciplină, poate prea multă uneori, pentru că fetiţa se mai plânge câteodată” spune Simona Toderiţă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite