Aghiazmă la 2000 de metri altitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de turişti au urcat la este 2000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, pentru a lua Aghiazmă, rece ca gheaţa, tocmai de la Biserica de Gheaţă. Aici, doi preoţi au oficiat slujba de Bobotează, au sfinţit Altarul şi crucea Bisericii din Gheaţă.


Preotul Ioan Ştefan Crişan de la Biserica Greco-Catolică din localitatea sibiană Bradu, însoţit de doi cantor, şi preotul Ştefan Michael Reger, de la Biserica Evanghelică din Cârta, ce a slujit atât în limba română, cât şi în germană au oficiat o slujbă special de Bobotează, la peste 2000 de metri altitudine. „Cu acest prilej au fost sfinţite gheaţa şi Lacul Bâlea şi au fost botezaţi toţi cei prezenti“, spune Adelina Grigoriu, director de marketing la Ice Hotel Bâlea Lac.

Lucrările la noua Biserică de Gheaţă de la Bâlea Lac au început săptămâna aceasta, urmând ca cel târziu săptămâna următoare, la final să fie terminate.

Biserica de Gheaţă va avea o formă aproape identică cu obiectivele din sezoanele trecute, inspirată după o biserică veche din satul sibian Mălâncrav, şi va avea o suprafaţă de aproximativ 100 mp, cu o capacitate de 40-50 de persoane.

Aceasta este cea de-a cincea Biserică de Gheaţă ce se construieşte la Bâlea Lac, primul obiectiv de acest fel fiind ridicat în sezonul 2006-2007. Şi în acest an biserica va avea un caracter ecumenic, fiind deschisă spre vizitare, oricărui turist, indiferent de orientare religioasă.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite