Agenţiile de turism aproape că nu fac faţă cererii în Sibiu. Albena e închisă iar charterele spre Antalya sunt pline ochi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stop Sales la Albena şi aglomeraţie la charterele spre Antlya. Operatorii de tursim înregistrează vânzări mai mari cu 40% comparativ cu anul trecut. Agenţiile de turism au fost luate cu asalt de sibieni, dornici să îşi ia o pauză de la muncă şi stres, chiar şi pe timp de criză.

CITEŞTE ŞI:

Seară de astronomie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Peste 5.000 de turişti la Festivalul Mediaş Cetate Medievală (FOTO)

Tabere tematice pentru copii de la 325 de lei

Nicoleta Manea tocmai s-a întors din Turcia acolo unde a fost alături de soţul şi copilaşul lor. Au plătit pentru vacanţă 700 de euro, toţi trei, în bani fiind incluse 7 nopţi de cazare şi masă all inclusive la 3 stele plus şi biletele de avion. Un chilipir am putea spune. Oricum, până să îşi găsească loc a urmărit mult timp ofertele. În final a plecat cu un last minute. „Anul acesta am ales să mergem în Turcia, după ce am fost  anul trecut în Bulgaria. Am găsit o ofertă ce nu putea fi refuzată, aşa că am plecat de-ndată. Nu sunt scumpe pachetele şi decât să merg în ţară undeva, am preferat Turcia. Oricum, decât să merg la noi la marea Neagră, aş merge oricând la bulgari. La noi staţiunile s-au degradat de la an la an.”, spune Nicoleta Manea, o sibiancă de 32 de ani, tocmia întoarsă din concediu. Şi-a promis că anul acesta va mai merge undeva, cine ştie, poate tocmai în Bulgaria.

 Oferte închise

Dovadă că românii preferă Bulgaria e şi situaţia cu care se confruntă agnţiile de turism. 2010  a fost mană cerească pentru tour operatorii de turism. S-au vândut cu 40 la sută mai multe pachete în Bulgaria, comparativ cu anul trecut, dovadă şi faptul că la Albena nu mai sunt locuri de cazare până în 25 august.

image

Nici Turcia nu a fost ocolită aşa că cei care vor să plece în Alanya sau Antalya trebuie să se grăbească. Charterele sunt pline ochi, iar bilete de avion se găsescu cu greu. Nici nu e de mirare. „E criză, dar în ciuda acestui fapt, vacanţele în Bulgaria sau Grecia, unde poţi merge cu maşina, fără să mai plăteşti şi biletl de avion, au fost la îndemâna sibienilor.

image

În Bulgaria, vara aceasta am vândut mai multe pachete turistice decât anul trecut, cu cel puţin 40 la sută. Cei care vor să meargă în Albena, noi le putem oferi pachete turistice de cazare doar după 25 august”, spune Alina Deaconu, manager de turism la agenţia Dream Travel din Sibiu. Multe agenţii de turism au deja locurile ocupate în charterele care pleacă spre Turcia din Sibiu, până în septembrie.  Aşa că cei care doresc să meargă în Antalya sau Alanya, trebuie să se grăbească. Şanse să găsească bilete de avion cu plecare din Sibiu sunt însă destul de mici, dar pot opta pentur plecări din Cluj sau Bucureşti.

Preţuri mici

E de înţeles de ce sibienii aleg Bulgaria. În Sunny Beach te poţi caza la hotel de 3 stele, pentru 23 de euro pe noapte, în Albena contra 30 de euro, dar asta numai după 25 aigust, iar la Nisipurile de Aur, consturile unui loc într-un hotel de 4 stele, cu all inclusive, pleacă de la 25 de euro.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite