Agenţi sibieni de la Rutieră scoşi din uniformele de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IGPR a recomandat IPJ Sibiu ca cei doi să fie daţi afară, după ce au ieşit în presă recalmând impunerea unei norme de amenzi.

CITIŢI ŞI:

Sibieni prinşi de poliţişti, în timp ce furau cupru

Luceafărul din Sibiu înecat de şuvoaiele de apă

Mai mulţi agenţi de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu au dezvăluit în presă, în urmă cu câteva luni, cum sunt obligaţi de către superiorii lor să prezinte în fiecare zi cel puţin zece amenzi. Lucrurile nu au rămas aşa. IGPR a trimis imediat la Sibiu o comisie pentru verificarea informaţiilor, iar sancţionaţi au fost reclamanţii. „Conducerea I.G.P.R. a dispus declanşarea procedurii cercetării prealabile pentru „neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege “, se arăta într-un comunicat de presă al IGPR, în aprilie. Ulterior acelei date, oficialii de la Bucureşti afirmau că se va elabora un program de măsuri pentru remedierea problemelor constatate.


Remedierea constă în demitere

Lucrurile s-au concretizat în 31 mai, când IGPR  a transmis celor doi agenţi dispoziţia de destituire din funcţie, iar aceştia ar fi trebuit să predea armamentul, uniforma şi toate obiectele care făceau parte din dotarea lor ca şi poliţişti. „Noi nu am predat nimic. Am contestat acea dispoziţie de destituire, aşa că merg la muncă, deşi nu primesc sarcini“, afirmă Horaţiu Bota.

Oficial IPJ Sibiu spune că cei doi sunt încadraţi încă în rândul instituţiei. „Cei doi sunt încă încadraţi ca poliţişti, întrucât au contestat decizia de destituire din Poliţie“,. Adela Negoi, IPJ Sibiu.


Horaţiu Bota, este şi pus la dispoziţia comenzii IPJ Sibiu, după ce, alături de un alt coleg, a fost trimis în judecată pentru că ar fi pretins unui şofer polonez 319 euro sub pretextul că trebuie să achite o amendă.

În acest proces prima înfăţişare a avut loc miercuri, dar cauza a fost amânată pentru 21 iulie, la cererea agenţilor, pentru a-şi angaja un avocat.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite