Află aici totul despre înscrierile la clasa pregătitoare, la școlile din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei va introduce din septembrie clasa pregătitoare, măsură care este prevăzută în noua Lege a educaţiei. La Sibiu, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean estimează că vor intra în clasa pregătitoare 3.457 de elevi.

Părinții își vor putea înscrie elevii la cele 35 de circumscripții școlare, în funcție de domiciliu. Din cele 35 de circumscripții, 20 sunt în Sibiu, 7 în Mediaș, 4 în Cisnădie și câte 2 în Avrig și Agnita.
 
Prima etapă a înscrierilor are loc în intervalul 5-16 martie, când vor fi depuse cererilor de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie.

A doua etapă a înscrieri este în perioada 20-27 martie, când vor fi completate cererile de către părinții care au domiciliul în altă circumscripție şcolară, pe locurile rămase libere.

A treia etapă va fi în intervalul 23-2 5 martie, când are loc înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învățământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie.

Ultima etapă de înscriere cuprinde două perioade. Între 2 şi 9 mai are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unitățile dorite, a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi18 mai vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate.

Toate detaliile despre înscrierea în clasa pregătitoare le găsiți pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, dând click pe următorul link:

http://www.isjsibiu.ro/index.php?option=com_wrapper&Itemid=475

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite