Aeroportul Sibiu câștigă teren pentru cursele low-cost. Ryanair sunt interesaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroport Sibiu
Aeroport Sibiu

Companii cum sunt Ryanair, Tarom sau Blue Air vor să introducă destinații noi din Sibiu în 2012 spre Londra, Madrid sau Amsterdam.

În curând ardelenii vor avea la dispoziţie încă un aeroport de pe care vor putea călători la preţuri accesibile către marile metropole din Europa.
Scăderea tarifelor per pasager la Aeroportul Internațional Sibiu, pusă în aplicare de către Consiliul Judeţean Sibiu, în urmă cu o lună de zile, dă primele roade pentru aerogara în care s-au investit zeci de milioane de euro.

Deja cei de la Lufthansa a început deja vânzarea de bilete pentru primăvara acestui an şi a poziţionat un avion de noapte pe relaţia Sibiu – Munchen.
Lufthansa a anunţat că va dubla numărul curselor Sibiu – Munchen, la 14 zboruri pe săptămână. Cu începere din orarul de vară 2012, zborul va fi operat de către Lufthansa cu un aparat CRJ-900 ce oferă locuri atât pentru clasa business, cât şi economic. Din martie 2012, pasagerii Lufthansa din Sibiu vor putea să aleagă acest nou orar de zbor cu plecare de dimineaţă.

Directorul Aeroportului din Sibiu spune că scăderea tarifelor per pasager la aeroportul Sibiu îşi arată deja efectele pozitive. ”Suntem în discuţii cu mai multe companii europene, printre care şi unele din Rusia, dar şi cu câteva companii care activează în nordul Africii. Deja a crescut interesul pentru aeroport având în vedere că tarifele au scăzut. Lufthansa este prima companie care de altfel a reacţionat după aceste modificări”, a explicat Augustin Sava.

Inters maxim pentru Ryanair
Conducerea aeroportului preconizează însă că efectele noilor tarife se vor resimţi în mod concret undeva în vara sau toamna anului viitor. ”Oamenii trebuie să înţeleagă un aspect. Nu se introduc curse peste noapte. De exemplu cu Austrian Airlines am avut discuţii timp de trei ani şi jumătate până s-a ajuns la efectuarea de zboruri la Sibiu. Avem însă discuții cu Ryanair-ul care este interesat să opereze zboruri din Sibiu către hub-uri mari din Europa. Ei vor să aibă curse către aeroporturi foarte mari, Amsterdam, Madrid sau Londra” a mai explicat directorul aeroportului sibian.

Interesul celor de la Ryanair este completat şi de discuţiile pe care cei de la Aeroportul din Sibiu le au şi cu alte compani. De exemplu cei de la Tarom şi-au manifestat intenţia ca din 2012 să introducă un zbor către Amsterdam. „Şi cei de la Blue Air şi-au manifestat dorinţa de a reactiva cursele la care au renunțat în ultima perioadă. Ar fi vorba de cele spre Roma, Milano, Paris sau Londra. Suntem bucuroşi că există acest interes”, a mai spus Sava.
Reamintim că aeroportul din Sibiu a micşorat tarifele per pasager de la peste 30 de euro, la doar 8 euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite